Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

За участю представника ВІТІ обговорено перспективи створення кібервійськ

Добавлено: 12.10.2021 Переглянуто: 398


У рамках заходів з нагоди святкування Дня захисників та захисниць України на майданчику «УКРІНФОРМ» відбувся круглий стіл щодо обговорення питань кібероборони держави та перспектив створення кібервійськ.

Участь у заході взяли представники Командування військ зв’язку та кібербезпеки ЗС України та начальник кафедри кіберзахисту Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут полковник Владислав Чевардін.

- У нашому інституті ведеться активна робота у напрямку кібербезпеки. Курсанти з третього курсу беруть участь таких кібернавчаннях як CWIX 2020, 2021. На крайніх змаганнях, які проводилися між представниками Служби безпеки України, Держспецзв’язку та іншими, ми виступали від Збройних Сил України і враховуючи те, що курсанти змагались із провідними спеціалістами у галузі кібербезпеки, команда ВІТІ увійшла до трійки призерів. Тому аналізуючи нашу роботу, хочу сказати, що ми використовуємо досвід багатьох європейських країн, - зазначив полковник Владислав Чевардін.

Під час заходу заступник Генерального директора – керівник експертної групи планування та впровадження політик Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України полковник Сергій Галушко, відповідно до Стратегії кібербезпеки України зазначив, що першою ціллю є дієва кібероборона. До неї відноситься низка оперативних завдань, починаючи від розвитку організаційних структур для дії в кіберпросторі – й до підготовки населення з питань оборони держави.

Також надзвичайно важливим питанням обговорення став документ - Стратегічний оборонний бюлетень України, який розкриває положення Стратегії воєнної безпеки в частині деталізації і конкретизації заходів, пов’язаних із кіберобороною.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх