Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Понад 60 курсантів ВІТІ стали донорами крові

Добавлено: 11.10.2021 Переглянуто: 458


11 жовтня курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут стали донорами крові для потреб військових побратимів у Національному військово-медичному клінічному центрі “Головний військовий клінічний госпіталь” .

Курсанти ВІТІ вважають, що здаючи кров, не лише надають допомогу тим, хто цього потребує, а й насамперед допомагають собі.

Чому? Наведемо 5 причин, чому слід стати донором крові та її компонентів:

- Найголовніша причина – це врятовані життя. Донор, який здав кров 1 раз, рятує життя 3-х людей.

- Це корисно для здоров’я. Оновлення крові – відмінна профілактика різних захворювань шлунково-кишкового тракту. У донорів суттєво менший ризик серцево-судинних хвороб та онкологічних захворювань.

- Під час донації організм стимулює діяльність органів кровотворення. Тим самим поновлюючи склад крові, покращує загальний стан і самопочуття донора.

- Регулярна здача крові запобігає ожирінню. За одну донацію крові людина втрачає 650 ккал, а під час здачі плазми – 470 ккал.

- Донорство крові як тренування організму до втрати крові. Регулярний донор має більше шансів справитись з втратою крові, оскільки його організм більш пристосований до реакції на кровотечу, ніж людини, яка ніколи не здавала кров.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх