Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Національний урок пам'яті!

Добавлено: 29.09.2021 Переглянуто: 462


29 вересня на кафедрі військово-гуманітарних дисциплін відбувся Національний урок пам'яті присвячений 80-м роковинам трагедії у Бабиному Яру.

Викладачі кафедри Олеся Церковняк-Городецька та Вікторія Садикова озвучили та розвинули епіграф уроку: «Усе, що відбувалося на території України, – це українська історія». Курсанти прослухали інформативну лекцію щодо подій у київському урочищі Бабин Яр, про перші розстріли євреїв-полонених, історії порятунку та поховання євреїв, з’ясували хто такі «Праведники світу» і хто має честь носити це почесне звання.

Подія завершилась переглядом фільму єврейської режисерки Лін Ротт «Мій собака герой». Стрічка розкриває низку проблем, зокрема що таке національна пам'ять, ставлення до людей іншої національності, віросповідання, розуміння та сприйняття Бога, віра у краще майбутнє та чудесний порятунок головного героя Джошуа, який є так званим геном пам'яті і залишився живим заради тих, хто помер, щоб передати ці знання наступним поколінням.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх