Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Офіцери та курсанти ВІТІ взяли участь у навчаннях з кібербезпеки Eu4digitalua

Добавлено: 23.09.2021 Переглянуто: 742


Офіцери кафедри кібербезпеки та курсанти факультету бойового застосування систем управління та зв’язку Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут взяли участь в другій хвилі навчань з кібербезпеки Eu4digitalua.

У заході брали участь понад 50 представників українських державних структур у сфері кібербезпеки. Команду Міністерства Оборони України представляли кращі фахівці ВІТІ. Дані навчання проходили за підтримки представництва Європейського Союзу в Україні.

Тренінг проводився за методом «живого вогню», де учасники були розділені на білу, синю та червону команди.

Біла команда складалася з представників організаторів заходу та представників відомств, залучених до цих навчань. Від ЗС України до команди білих увійшов начальник кафедри кібербезпеки Владислав Чевардін.

Червона команда була представлена лише іноземними фахівцями з активного захисту (пентестингу), а саме з Естонії. Завданням червоної команди було - здійснювати пошук уразливостей та експлуатувати їх з метою нанесення шкоди інфраструктури у віртуальному середовищі.

Інтенсивність атак постійно змінювалась в реальному часі.

Сині команди були сформовані з фахівців основних українських державних структур у сфері кібербезпеки, а саме ЗСУ, СБУ, НБУ, КП та ДССЗЗІ (cert-ua). Кожна синя команда мала оцінити власні уразливості та своєчасно здійснити їх захист під час кібератак, з чим усі команди впоралися успішно, але з різним часом та ефективністю.

За підсумками команда інституту виборола третє місце та отримала Кубок, з чим можна її привітати та побажати подальших успіхів та розвитку в сфері Кібербезпеки.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх