Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У ВІТІ вшанували пам’ять загиблих українських захисників

Добавлено: 29.08.2021 Переглянуто: 583


Сьогодні, 29 серпня, вся Україна вшановує пам'ять мужніх українських воїнів, які ціною власного життя відстоювали свободу і незалежність своєї Батьківщини. Згадали полеглих і у Військовому інституті телекомунікації та інформатизації імені Героїв Крут.

На заході були присутні почесні гості: курсант Артем Богуславський-син загиблого випускника інституту Олексія Богуславського, старший лейтенант Євгеній Соснюк- син загиблого випускника інституту Віктора Соснюка, курсант Антон Циганок- син загиблого зв’язківця Сергія Циганка, головний військовий капелан УГКЦ отець Андрій Зелінський, начальник Печерського територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Сергій Калугін, актор та співак Дмитро Лінартович.

Схиливши голови у хвилині мовчання курсанти, офіцери та запрошені гості віддали шану всім, хто загинув у боротьбі за вільну Україну, зокрема і офіцерів-зв’язківців, загиблих випускників інституту: Героя України генерал-майора Максима Шаповала, полковників − Бориса Кифоренка, Ігоря Павлова, Віктора Соснюка, підполковників – Артура Музику, Святослава Василенка, майорів – Віктора Хмелецького, Якова Губу, Павла Балагланова, Віктора Хмельницького, Олега Андрійця, капітанів − Сергія Білокобильського, Олега Обухівського, Сергія Лимаря, Олексія Сковородіна, Ігоря Горбенка, Ігоря Сніжка, Олексія Богуславського, Віталія Гончарука, Олексія Коновалова.

Право урочисто покласти квіти до меморіалу загиблих було надано курсантам факультету бойового застосування систем управління та зв’язку.

– Свобода має свою ціну, вона не дається задарма. Але без неї людині важко лишатись людиною. І тому, дуже важливо, аби у нашій країні не перевелись ті, хто знаходять у собі відвагу стати на захист нашої свободи і гідності, – зазначив у своїй промові отець Андрій Зелінський.

– Пам’ять не лише болить, пам’ять ще й надихає та зобов’язує. Зобов’язує кожного з нас жити так, аби у цьому світі, де зникли такі світлі люди, не стало темніше, - додав гість.

На знак скорботи та глибокої поваги до загиблих на плацу був приспущений Державний Прапор України, а всі учасники заходу поклали квіти до пам’ятника загиблим офіцерам-зв’язківцям.

Також для присутніх пролунала авторська пісенна оповідь «Стою на своїй землі» у виконанні українського актора та співака Дмитра Лінартовича.

Під час заходу почесною грамотою Військового інституту телекомунікації та інформатизації було нагороджено старшого лейтенанта Євгенія Соснюка – сина загиблого начальника зв’язку штабу управління 169-го навчального центру «Десна» полковника Віктора Соснюка.

Курсанта інституту Артема Богуславського, сина випускника інституту Майора Олексія Богуславського, курсанта інституту Антона Циганка, сина військового звязківця полковника Сергія Циганка

Довідково: День пам’яті захисників України відзначається щорічно 29 серпня відповідно до Указу Президента № 621/2019 від 23.08.2019 «Про День пам’яті» на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх