Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Формування наукового осередку на факультеті інформаційних технологій

Добавлено: 16.04.2017 Переглянуто: 832


13 квітня у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» відбулася традиційна щорічна XV молодіжна науково-практична конференція «Історія науки, техніки та освіти: гуманістичний зміст мегатехнологічного світу», учасниками якої стала і команда курсантів факультету «Інформаційних технологій», а саме: мол. с-нт Бондаренко І.О., мол. с-нт Яворський Ю.В., ст. солд. Дніпровська А.М.. Організаторами конференції виступив фізико-математичний факультет КПІ і відділ історії науки центру досліджень науково-технічного потенціалу історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України.

Програма конференції включала понад 50 доповідей у трьох тематичних секціях, які були присвячені історії розвитку фундаментальних ідей та теорії природознавства, усвідомленню історичних аспектів розвитку фізико-математичних та технічних наук в Україні у світовому контексті, розкриттю ролі академічних інститутів України, як осередків формування нових наукових напрямів, з’ясуванню особливостей розвитку технічної освіти, розкриттю феноменів наукової школи та ролі особистості в науці.

Команда факультету «Інформаційних технологій» виступила з доповіддю «Дифракція з точки зору двоїстості природи світла» і у підсумку виборола друге місце у своїй секції, за що була нагороджена почесною грамотою .

Результати роботи конференції узагальнила доцент кафедри загальної та теоретичної фізики КПІ Л.П. Пономаренко. Вона зазначила, що історія науки не залежить від зміни історичних умов, тому дозволяє на базі фахової дисципліни сформувати цілісний світогляд майбутнього фахівця. Проведення таких заходів є одним із найбільш дієвих шляхів вирішення комплексної проблеми посилення інтересу до вивчення циклу фундаментальних наук та підвищення якості технічної освіти в цілому.

За результатами роботи конференції видано тези доповідей XV молодіжної науково-практичної конференції «Історія науки, техніки та освіти: гуманістичний зміст мегатехнологічного світу», до якої увійшли найкращі доповіді учасників, серед яких і роботи наших курсантів.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх