Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Погляд курсантів факультету інформаційних технологій на створення головних новин України

Добавлено: 17.03.2017 Переглянуто: 1013


17 березня 2017 року курсанти факультету «Інформаційних технологій» відвідали Мистецький арсенал, де проходить виставковий проект присвячений 20-річчю ТСН «Музей новин» під час якої курсанти ознайомились з історією створення та розвитку новин, як вони змінюють життя своїх героїв, познайомились з історією та основними етапами створення актуальних новин.

Музей новин – культурно-освітній проект, який розповідає про те, як створюються новини і як вони впливають на суспільство, державу та окремих людей.

Експозиція музею налічує 10 залів з інтерактивними зонами, кожна з яких присвячена окремій темі. Загалом велике враження справляє, більш як 100 унікальних експонатів новітньої історії України, а також голограма в людський ріст телеведучої новин Алли Мазур та рейтинг головних новин країни. Вперше за 25 років незалежності Україна побачила наживо легендарний восьмиметровий прапор, який В'ячеслав Чорновіл та його соратники вносили до зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року. З того дня найзнаменитіший жовто-блакитний стяг жодного разу не покидав стін парламенту.

У Музеї вперше зібрали свідоцтва українських перемог: нагородні статуетки Руслани і Джамали з "Євробачення", технічні "Оскари" Анатолія Кокуша, олімпійські медалі Лілії Подкопаєвої і головний чемпіонський пояс за версією WBC Віталія Кличка.

Приємні враження залишає один із залів музею, який відтворює студію "Телевізійної служби новин". Курсанти мали змогу спробувати себе у ролі ведучого або репортера, прочитати випуск новин із суфлера, або записати прогноз погоди. В цьому ж залі за допомогою окулярів віртуальної реальності можна потрапити на трибуну Верховної Ради, на фронт, у зону відчуження навколо Чорнобиля або до студії ТСН під час вечірнього випуску новин.

В музеї знаходиться знаковий експонат, який передає масштаб найбільшого вантажного літака у світі, на рахунку якого 240 світових рекордів – "серце" літака-рекордсмена Ан-225 "Мрія". Елемент одного з двигунів, вагою понад 6 тонн і висотою 3,5 метри.

Після виставки курсантів переповнювали позитивні емоції та враження, якими вони охоче поділились: «Телебачення наразі багато хто вважає мистецтвом. Воно за всі ці роки дуже змінилося і трансформувалося. Тому не дивно, що зараз створили цілий «Музей новин». Країна народжує новини щомиті. І на цій виставці можна побачити, наскільки новини впливають на формування нашого суспільства», – висказав свою думку молодший сержант Ципук О.Р. Курсант Басанець Д.О.: «Новини першими фіксують і людські дурниці, і великі вчинки, на які людина здатна. Музей новин показує, як це відбувається: в числах, датах, особах та ідеях».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх