Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

98-ма річниця Військового інституту телекомунікацій та інформатизації

Добавлено: 01.03.2017 Переглянуто: 1175


1 березня ВІТІ відзначив 98-му річницю заснування альма-матер.

Для всього особового складу цього прославленого військового закладу цей день є символом високого професіоналізму, вірності обов’язку та наполегливої праці на благо військ зв’язку ЗС України та нашої держави , їх відданості обраній справі, стійкості та героїзму.

Золотим фондом нашого навчального закладу є випускники, які примножують велич і славу alma mater, з кожним роком поповнюють когорту офіцерської еліти, продовжують розвивати надбання військової освіти і науки, навчають і виховують молоде покоління.

Сьогодні випускників ВІТІ можна зустріти в кожному виді ЗС України та інших військових формувань, особливо в тих частинах і підрозділах, де бойова діяльність пов'язана із застосуванням складних систем та комплексів військового зв'язку, інформаційних управляючих систем та технологій спеціального призначення, логанізацією безпеки інформації в спеціальних інформаційних системах, а також експлуатацію комплексів і засобів автоматизації управління військами й озброєнням.

Під час ранкового шикування начальник інституту полковника Євген Степаненко, привітав курсантський склад із знаменною подією, наголосивши, що майбутнім офіцерам-зв’язківцям нашого вишу є чим пишатися - випускники інституту гідно виконують свій обов’язок по забезпеченню зв’язку в зоні проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, проявляючи при цьому мужність і героїзм. 20 випускників вишу відзначені високими державними нагородами, з них 13 вихованців закладу – посмертно. Честь їм і слава! Вони назавжди залишаться в наших серцях. Пам'ять про них буде жити вічно. Хвилиною мовчання особовий склад інституту вшанував героїв, полеглих у боротьбі за вільну незалежну Україну.

З нагоди свята підлеглих привітав начальник військ зв’язку ЗС України генерал-майор Володимир РАПКО, який вручив кращим військовослужбовцям відзнаки, грамоти та подяки Міністерства оборони України, начальника Генерального штабу — Головнокомандувача ЗС України, відзнаки військ зв’язку ЗС України та подарував три комп’ютери.

Від імені патріарха Філарета голова Синодального управління військового духовенства України УПЦ Київського патріорхату митрополіт Іоан вручив начальнику інституту полковнику Євгену Степаненку та іншим учасникам АТО церковну нагороду - медаль «За жертовність і любов за Україну»

З нагоди свята привітав також кращих військовослужбовців навчального закладу Київській міській голова Володимир Кличко, голова Печерської у місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук. Було вручено подяки і медалі від їхнього імені науково-педагогічному складу. Завершилися урочистості святковим концертом.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх