Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Відвідування курсантами факультету «Інформаційних технологій» Військового інституту телекомунікацій та інформатизації виставки «Український Схід»

Добавлено: 17.02.2017 Переглянуто: 1034


17 лютого у головній експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні курсанти факультету «Інформаційних технологій» відвідали виставку «Український Схід», присвячену звитязі й жертовності патріотів України, які на східних теренах нашої держави відстоюють її суверенітет і територіальну цілісність. Проект підготовлений до третьої річниці від початку збройної агресії Російської Федерації.

Експонати виставки – предмети, доставлені з зони АТО, серед яких: фото із зони бойових дій, одностроїв, військового спорядження, оберегів, документів, особистих речей учасників подій, залишків зброї, військової техніки тощо.

Центральна композиція – "Хресний шлях" – уособлює криваву ціну, яку платить український народ за право вільно жити на своїй землі. В її основі - карета "швидкої допомоги" 17-го батальйону 57-ої окремої мотопіхотної бригади. Разом із солдатами вона пройшла гарячими точками Луганської та Донецької областей, рятувала сотні поранених та вивозила тіла загиблих. Поруч - закривавлений одяг полеглих у 2014 році Героїв України генерал-майора Сергія Кульчицького та сержанта Олега Міхнюка; речі Героя України капітана Андрія Кизила, розвідника Леоніда Проводенка, санінструктора Наталії Хоружої, сержанта Володимира Крижанського та інших, які загинули цієї зими.

Також відвідувачі музею мали змогу подивитися документальний фільм, у якому в хронологічній послідовності представлені події останніх трьох років – від окупації Криму до сьогодення.

Такі проекти – безсмертний меморіал пам’яті справжнім героям боротьби за Україну, на прикладі яких виховуватиметься не одне покоління українців.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх