Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбувся мітинг-реквієм

Добавлено: 09.02.2017 Переглянуто: 965


Сьогодні, 9 лютого2017 року, у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбувся мітинг-реквіємна честь вшанування пам’яті офіцерів-зв’язківців - полковника Ігоря Павлова та підполковників Артура Музики й Святослава Василенка,які загинули 9 лютого 2015 року у зоні АТО, виявивши мужність, героїзм, відвагу і самовіддані дії під час виконання військового обов’язку з захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Виконуючи бойове завдання по забезпеченню зв′язку сектору (С), у складі групи зв′язку військовослужбовці потрапили у засідку ворожих сил противника поблизу села Логвинове Донецької області. Під час нерівного бою, зазнавши тяжких кульових поранень, Ігор Миколайович та ще п’ять зв′язківців серед яких і випускники нашого вишу - підполковники Артур Музика й Святослав Василенко,трагічно загинули. Указом Президента України №270/2015 від 15 травня 2015 року вони були нагороджені орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Начальник кафедри тактико-спеціальної підготовки факультету захисту інформації, кандидат технічних наук, доцент полковник Павлов Ігор Миколайович був навічно зарахований до списку особового складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації, згідно з наказом Міністра оборони України від 29.01.2016 № 47.

Він був справжнім офіцером, високо фаховим спеціалістом, науковцем, викладачем, патріотом України, людиною рідкісної доброти та порядності. Його завжди відрізняло почуття відповідальності за виконання отриманих завдань, високий професіоналізм, доброзичливість та увага до підлеглих. Це була людина з великої літери, в якій дивним чином поєднувались сильні, стрижневі риси характеру та велике серце й щедра душа. В приватному житті – це був люблячий батько двох доньок та чоловік.

Захід з нагоди другої річниці цієї трагічної події відбувся біля Меморіалу загиблим в АТО офіцерам-зв’язківцям,де на постаменті височіють два гранітні обеліски. Один з яких на честь вшанування пам’яті полковника ІгоряПавлова. Другий обеліск на честь вшанування пам’яті загиблим в АТО офіцерам-зв’язківцям випускникам нашого вишу.Обеліски, водночас, символізують і скорботу, і гордість– скорботу за нашими офіцерами, які героїчно загинули виконавши свій обов’язок, агордість за те, що є справжні захисники Батьківщини, для яких доля рідної країни дорожче власного життя. Ці обеліски продовжують Алею героїв-зв’язківців, які віддали своє життя, захищаючи Батьківщину в роки ІІ Світової війни. Це теж символічно, оскільки у всі часи захищати власний народ, рідну землю було почесно й відповідально.

Пам’ять героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіалу під музичний супровід оркестру.Право покласти квіти було надано командиру навчальної групи курсантів факультету захисту інформації сержанту Костянтину Чорному – учаснику боїв під Іловайськом, у складі 80 окремої аеромобільної бригади, боїв під час виходу з Дебальцевського плацдарму, у складі 128 горно-піхотної бригади та курсанту факультету інформаційних технологій в системах управління солдату Євгену Соснюку, сину загиблого в АТО полковника Віктора Соснюка. Атмосфера заходу була особливо зворушливою та щемною. Лунали щирі промови, супроводжувались інструментальними номерами оркестру.

Вічна пам'ять! Адже людина буде жити стільки, скільки житимуть її справи та про неї пам′ятатимуть. Вони назавжди залишаться у наших серцях. Герої не вмирають!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх