Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Мовна сертифікація курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації

Добавлено: 29.01.2017 Переглянуто: 1611


На виконання вимог Міністра оборони України та начальника Генерального штабу – головнокомандуючого ЗСУ щодо удосконалення мовної підготовки особового складу Збройних Сил України, приведення її у відповідність з міжнародними стандартами та сучасними потребами розвитку Збройних Сил України, щороку, на базі навчально-наукового центру іноземних мов Національного університету оборони України (ННЦІМ НУО України) курсанти випускних курсів інституту проходять мовне тестування (мовну сертифікацію).

Після здачі підсумкового комплексного екзамену з англійської мови (під час проведення атестації для отримання ступеня вищої освіти бакалавр) викладачами кафедри Іноземних був визначений рейтинг курсантів із засвоєння програми навчальної дисципліни Іноземна мова за основними показниками мовленнєвої діяльності іншомовної комунікації (використання мови), якими є аудіювання, говоріння, читання і письмо.

Для проходження незалежного мовного тестування для визначення стандартизованого мовленнєвого рівня (СМР) відповідно до мовного стандарту НАТО СТАНАГ- 6001 курсанти випускного курсу були направлені до ННЦІМ НУО України.

Всі курсанти, визначені для тестування, показали достатньо високий рівень знання англійської мови, уміння її використовувати в повсякденній діяльності та у службових питаннях. За визначеною шкалою оцінки СМР від "0" до "2" всі курсанти отримали оцінки від "1+"до "2". Найкращі результати в тестуванні, а саме отримання "2" з усіх показників СМР, показали курсанти Бойко Єлизавета, Лукашенко Євгеній, Мартиненко Артем, Парнюк Ігор, Чижик Дмитро, Шелар Руслан

Статистичний аналіз результатів тестування курсантів в ННЦІМ НУО України за останні 4 роки показав, що курсанти 2012 року набору (які зараз тестувались) виявили найкращі знання іноземної мови, найобгрунтованішу мотивацію на проходження військової служби та застосування англійської мови в службовій діяльності. Оновлений колектив кафедри іноземних мов, під керівництвом завідуючої кафедри Капанайко І.Я., активно прищеплюють курсантам відчуття необхідності володіння іноземною мовою, заняття проводяться на високому професійному рівні з використанням сучасних технологій. Викладачі кафедри Куценко М.А., Бокій В.І., Лазаренко С.В., Шаблій О.С. застосовують у викладанні навчального матеріалу новітні технології, проводять педагогічні експерименти, застосовують нові форми подачі навчального матеріалу, що призводить до більш якісного засвоєння навчального матеріалу курсантами.

На кафедрі розгорнутий та введений в дію новий лінгафонний клас, якій розширить можливості викладачів та збільшить зацікавленість курсантів у поглибленні знань з англійської мови.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх