Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

22 січня – День Соборності і першого проголошення української державності у ХХ столітті

Добавлено: 23.01.2017 Переглянуто: 998


22 січня 1918 року перший український парламент – Українська Центральна Рада – Четвертим універсалом проголосив незалежність Української Народної Республіки. Через рік – 22 січня 1919 року на Софійській площі урочисто проголосили обєднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Українську державу.

В рамках святкування сторіччя початку Української революції 1917-1921 рр. курсанти перших курсів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації відвідали Національний музей історії України де ознайомилися з експозицією , яка висвітлює період гетьманства на чолі з П.Скоропадським, Директорію, селянські повстання - все це є героїчна боротьба українського народу за самовизначення і творення власної держави, ідеї соборності , свободи та державності.

Курсанти нашого інституту висловили слова вдячності керівництву музею та екскурсоводу за організацію та цікаву, змістовну розповідь.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх