Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Сесія професійного розвитку викладацького складу ВВНЗ України відповідно до стандартів та процедур НАТО – MDMP

Добавлено: 23.07.2021 Переглянуто: 730


науково-педагогічні працівники інституту: полковник Пивоварчук С.А., майори Стойчев М.І., Татарчук В.В., працівник ЗСУ Бірюков П.В. взяли участь у сесії професійного розвитку викладацького складу вищих військових навчальних закладів України відповідно до стандартів та процедур НАТО – MDMP (Military Decision Making Process), що відбулася у Військовій академії (м. Одеса).

Протягом 2-х навчальних тижнів вищевказані викладачі опановували стандартизований інструкторський курс штабних процедур НАТО, що проводився мобільною тренувальною групою Литовської Республіки за сприяння Програми НАТО з удосконалення військової освіти DEEP. Під час вивчення курсу кожний з тих, хто навчався, пройшов випробування на стандартних посадах штабу механізованого батальйону, зокрема: офіцера S2 (розвідка), офіцера S3 (планування), офіцера S4 (логистика), начальника інженерної служби, офіцера вогневої підтримки, офіцера ППО. Ті, хто навчалися, у складі навчальних груп покроково відпрацьовували бойовий наказ (OPORD) і захищали свій варіант бойових дій литовським експертам. Заняття проводились 100% англійською з перекладачем, проте, це вимога сьогодення.

Польща та Литва пройшли такий самий шлях запровадження англійської мови, і на сьогоднішній час офіцери Збройних Сил цих країн вільно нею володіють та використовують у професійній діяльності. Результатом навчання стало отримання сертифікатів, що засвідчують про успішне завершення вказаного курсу представниками нашого інституту. Матеріали пройденого тренувального курсу буде запроваджено до змісту навчальних програм з навчальних дисциплін Військового інституту.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх