Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

В інституті відбулось урочисте відкриття Меморіалу загиблим в АТО офіцерам-зв’язківцям

Добавлено: 12.10.2016 Переглянуто: 2389


Сьогодні, 12 жовтня 2016 року, у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбулась знаменна, історична подія — відкрито Меморіал загиблим в АТО офіцерам-зв’язківцям.

В урочистостях взяли участь заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України – генерал-лейтенант Сергій Бессараб, Начальник військ зв’язку Збойних Сил України – начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Рапко,заступник Голови Печерської у місті Києві районної державної адміністрації Володимир Невмержицький, а також представники військових установ, громадських, ветеранських, волонтерських, релігійних організацій та члени сімей військовослужбовців, які загинули в АТО.

На постаменті височіють два гранітні обеліски. Один з яких на честь вшанування пам’яті полковника Ігоря Павлова, який загинув у зоні АТО, виявивши мужність, героїзм, відвагу і самовіддані дії під час виконання військового обов’язку з захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України. Начальник кафедри тактико-спеціальної підготовки факультету захисту інформації, кандидат технічних наук, доцент полковник Павлов Ігор Миколайович був навічно зарахований до списку особового складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації. Він був справжнім офіцером, високофаховим спеціалістом, науковцем, викладачем, патріотом України, людиною рідкісної доброти та порядності. Другий обеліск на честь вшанування пам’яті загиблим в АТО офіцерам-зв’язківцям випускникам нашого вишу. Майор Губа Яків Миколайович, капітан Сковородін Олексій Володимирович, капітан Обухівський Олег Васильович, майор Хмельнийький Віктор Іванович, майор Балагланов Павло Юрійович, капітан Шевчук Сергій Іванович, капітан Білокобильський Сергій Михайлович, полковник Кифоренко Борис Борисович, полковник Соснюк Віктор Володимирович, капітан Лимарь Сергій Вікторович, підполковник Музика Артур Сергійович, підполковник Василенко Святослав Вікторович, майор Андрієць Олег Анатолійович – загинули, захищаючи Україну, виконуючи свій військовий і громадянський обов’язок. Обеліски, водночас, символізують і скорботу, і гордість – скорботу за нашими офіцерами, які героїчно загинули виконавши свій обов’язок, а гордість за те,що є справжні захисники Батьківщини, для яких доля рідної країни дорожче власного життя. Ці обеліски продовжують Алею героїв-зв’язківців, які віддали своє життя, захищаючи Батьківщину в роки ІІ Світової війни. Це теж символічно, оскільки у всі часи захищати власний народ, рідну землю було почесно й відповідально. Й тому військовослужбовці вишу з честю виконували, виконують і будуть виконувати цей сакральний обов’язок. Серед військовослужбовців інституту 109 учасників АТО, 8 зяких відзначені заслуженими бойовими нагородами.

— Не випадково, це відкриття приурочене до одного з найбільших та значущих державних свят — Дня захисника України, — сказав присутнім начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації учасник АТО, кавалер ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня полковник Євген Степаненко. — Адже саме за незалежність нашої Батьківщини, захист її державного суверенітету та територіальної цілісності боролись і борються мужні воїни, захисники нашої України. Ми пам’ятаємо усіх героїв – викладачів та випускників! І саме герої нинішнього покоління стануть найкращим прикладом для наступних поколінь українських воїнів. Я хочу висловити щире співчуття і підтримку рідним наших полеглих офіцерів. Пам’ять про них завжди буде жити у наших серцях. Їхні подвиги будуть надихати прийдешні покоління на самовідданий захист рідної землі, — зазначив він.

Далі до присутніх звернувся заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України – генерал-лейтенант Сергій Бессараб. — Наші українські родини втратили своїх близьких: хтось чоловіка, хтось сина, хтось брата, — наголосив він. — Ці офіцери захищали наш спокій. Вони захищали наші родини. Вони захищали нашу країну, нашу безпеку, шана їм та вічна пам’ять за це. — Ви, як українські військовослужбовці — офіцери та майбутні офіцери, як люди, які захищають зі зброєю в руках українську державу, прийміть щирі слова подяки за вашу звитягу, за те, що кожен українець може почувати себе безпечно. Слава Україні!

Також до слова були запрошені заступник Голови Печерської у місті Києві районної державної адміністрації Володимир Невмержицький, дружина загиблого в АТО полковника Ігоря Павлова Світлана Власенко, син загиблого в АТО полковника Віктора Соснюка курсант нашого вишу Євген Соснюк. Їх промови лунали особливо щиро й зворушливо. Після чого відбувся власне ритуал відкриття меморіалу. Право відкриття було надано командиру навчальної групи курсантів факультету захисту інформації сержанту Костянтину Чорному – учаснику боїв під Іловайськом, у складі 80 окремої аеромобільної бригади, боїв під час виходу з Дебальцевського плацдарму, у складі 128 горно-піхотної бригади та курсанту факультету інформаційних технологій в системах управління, солдату Євгену Соснюку.

Після хвилини мовчання Меморіал загиблих в АТО офіцерів-зв’язківців освятив Заступник Голови Синодального управління військового духовенства Української православної церкви Київського патріархату настоятель Миколаївського храму протоієрей отець Тарас. І присутні вшанували полеглих покладанням квітів до щойно відкритого меморіалу. Атмосфера заходу була особливо зворушливою та щемною. Лунали інструментальні номери запрошених митців, поетичні виступи дітей. Курсанти пройшли урочистим маршем.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх