Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ відвідали Національний заповідник «Софія Київська»

Добавлено: 04.07.2021 Переглянуто: 487


Вихідними курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут відвідали Національний заповідник «Софія Київська», де мали змогу побачити всесвітньо відомий та найстародавніший собор Святої Софії, який був збудований у візантійських традиціях.

Робота майстрів, які зводили цей собор та прикрашали його стіни, вражає й сьогодні своєю досконалістю, красою та інтер’єром: мозаїками, фресками, графіті, іконостасами, некрополем.

Курсанти ознайомились з архітектурним ансамблем на території собору – дзвіницею, трапезною, будинком Митрополита, братським корпусом, прослухали цікаву та пізнавальну екскурсійну інформацію.

Під стінами Софійського собору з давніх часів збиралися «від малого до великого» на віча, де вирішували найважливіші питання державної ваги — справи війни і миру, покликання князя на престол й укладання з ним договору, зміни княжих урядовців, економічного розвитку, міжнародної політики і судочинства. Ця традиція організації державного управління з княжої доби дійшла до наших часів — помаранчевий Майдан, Революція Гідності, акції «Ні капітуляції!» — і є виявом народоправного ладу, яким керувалися держава Володимира, хрестителя Київської Русі, і його нащадки.

Також, курсанти інституту відвідали Музей Золоті́ воро́та — головна брама стародавнього Києва, пам'ятка оборонної архітектури Київської Русі, одна з найдавніших датованих споруд Східної Європи, символ Києва.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх