Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Кухар військової їдальні – талант та важка праця

Добавлено: 23.06.2021 Переглянуто: 836


Майстерність приготування їжі є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Поняття кухар – одне з найбільш узагальнених для визначення спеціаліста-кулінара. Це слово стало настільки звичним і буденним, що мало хто здогадується про різноманітність кухарських спеціальностей. Але для того що б зрозуміти, хто ж такий кухар і визначити, якими знаннями і навичками йому доводиться оперувати у своїй роботі, ми скористалися нагодою і відправились за лаштунки кулуарів військової кухні інституту.

Жінки та чоловіки, які щоденно прикладають максимум, аби наші курсанти смачно попоїли тричі на день, по-дитячому бентежились, коли наша ініціативна група курсантів завітала до них в гості. До такої уваги не звикли.

- Коли всі відпочивають – ми вже працюємо. Підйом у нас ранній, о 4 годині вже працюємо, адже о 7й розпочинається сніданок. Часто збираємось всі разом, аби придумати щось нове до меню, пропонуємо варіанти сезонних страв. Звичайно, що втомлюємось, але вдячність курсантів, їхні щирі посмішки того варті. Це найважливіше! - ділиться враженнями про роботу своєї команди головний кухар інституту Наталія Строкіна.

На перший погляд, у приготуванні їжі немає нічого складного, адже безліч жінок щодня роблять це для своїх сімей, проте фахівці запевняють: між приготуванням обіду для чотирьох осіб і створенням смачних страв для сотні, а то й тисячі людей – велика різниця.

Так часто ми не помічаємо простих речей, не беремо до уваги той важливий внесок, який вони роблять для нас своєю працею. Одного разу, йдучи роздачою, просто подякуйте їм та подивіться в ці щирі, але такі втомлені очі.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх