Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти та офіцери ВІТІ презентували власні досягнення на XVII Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2021»

Добавлено: 15.06.2021 Переглянуто: 1080


У Міжнародному виставковому центрі розпочала свою роботу XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2021», участь у якій беруть курсанти та офіцери Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Під час роботи виставки Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковник Руслана Хомчака та начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчука зацікавили системи, які здатні в автоматичному режимі в реальному часі, аналізувати дані отримані безпілотним літальним апаратом і виявляти ворожу техніку та наносити дані щодо їх знаходження на карту. Також привернуло увагу питання щодо безпілотних літальних апаратів у якості ретранслятора та побудови таких мереж як «Fly Mobile Ad Hoc Network (FANET)».

На виставці колектив інституту презентував безпілотний літальний апарат, основним завданням якого є забезпечення управління підрозділами, підвищення пропускної спроможності, доступності, резервування та живучості мереж зв’язку в інтересах управління військами. - Ми представляємо здобутки, які розробили за рік. Першочергово це 3D-сканування та друк за допомогою нього ми покриваємо дуже широкий спектр задач, оскільки в конструкторській роботі ми майже не маємо обмежень, адже маючи велику промислову базу виробляємо все самі.

Створюємо літаки, водні та наземні дрони. Також у нас представлена нейромережа «Саймон». Це система мультиоб'єктного інтерактивного наведення та навігації, яка здатна в режимі реального часу маючи потокове відео або ж зображення з супутника розпізнавати ті чи інші об’єкти, яким вона була навчена, - зазначив учасник виставки курсант Володимир.

Також, була презентована інтелектуальна MЕSH мережа мультифункціональних сенсорних вузлів для військових систем моніторингу та прийняття рішень ISR-ISTAR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance – Intelligence, Surveillance, Target Acquisition and Reconnaissance).

Складається ця мережа з системи чутливих інтелектуальних вузлів, мережа передачі даних з комунікаційними вузлами, вузли обробки даних та прийняття рішень. Ця система спроможна детектувати, вимірювати та аналізувати у визначеній зоні акустичні, сейсмічні та електромагнітні сигнали. Крім цього, вона спроможна визначати координати джерел вищезазначених сигналів та взаємодіяти з військовими системами ситуативного управління.

Зазначимо, що ВІТІ вже втретє презентує власні наукові розробки на Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх