Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Урочиста мить зустрічі

Добавлено: 01.10.2016 Переглянуто: 1794


1 жовтня 2016 року, у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбулась знаменна історична подія. З нагоди 50-ї річниці перетворення Київського військового училища зв’язку у Київське вище військове інженерне училище зв’язку було проведено урочисту зустріч ветеранів-зв’язківців.

Звертаючись до скрижаль історії, зазначимо, що відправною точкою цих подій стала Постанова Ради Міністрів СРСР від 12 листопада 1965 року згідно з якою ряд училищ країни перетворювались у вищі. Серед них і наш заклад вступив у новий етап свого розвитку, як уже зазначалось, став Київським вищим військовим інженерним училищем зв’язку з п’ятирічним терміном навчання згідно Постанови Ради Міністрів СРСР від 4 грудня 1965 року.

Цього етапу перетворення потребували, звичайно ж, зміни, які відбулись в оснащенні Збройних Сил зброєю та бойовою технікою в кінці 60-х років. Саме зростюча відповідальність та складність поставлених завдань вимагали подальшого удосконалення підготовки всього особового складу і насамперед, офіцерських кадрів.

Перший набір курсантів на факультет інженерів радіо та електоропровідного зв’язку був проведений у червні 1966 року. Паралельно із становленням вищого училища продовжувалось навчання курсантів 2 і 3-го курсів середнього училища, останній випуск якого відбувся в 1968 році. А вже у 1971 році був проведений перший випуск військових інженерів за програмою вищого військового закладу. Першими золотими медалістами стали: С.І.Глумов, В.П.Негода, М.І.Нещадим, А.Я. Шишков.

І ось хвилююча зустріч ветеранів-зв’язківців з нагоди вже 50-ї річниці цієї знаменної події. Відкрив урочисте зібрання генерал-майор у відставці ФЕДОРОВ Анатолій Григорович, начальник КВВІДЧУЗ з 1988 по 1992 рік, який продовжує працювати в стінах цього військового закладу і всі свої знання і досвід передає курсантам. Серед урочистих заходів зустріч з представниками керівництва інституту, презентація нової форми військовослужбовців ЗС України, святковий концерт військового оркестру інституту, ознайомлення ветеранів факультетів, курсів та випускників із сучасним розташування курсантських підрозділів, також ознайомлення ветеранів кафедр, відділів, служб інституту та випускників з сучасним оснащенням структурних підрозділів інституту, відвідування музею інституту з переглядом виставки присвяченої героям АТО та показом фільму: «Слава зв’язківцям».

Вітаємо ветеранів-зв’язківців з цією значущою історичною подією!

Дякуємо Голові організаційного комітету ветеранів-зв’язківців КВВІДКУЗ полковнику у відставці Валерію Михайловичу Дудоладу!

Дякуємо за плідний внесок зроблений у ставновлення та розвиток альма-матер та військ зв’язку вцілому. Обіцяємо бути гідними ваших традицій та фахових здобутків, досягти нових звершень і залишатися такими ж відданими патріотами своєї Батьківщини. Прикладом тому є гідне виконання випускниками інституту свого обов’язку по забезпеченню зв’язку в зоні проведення Антитерористичної операції, проявляючи при цьому мужність і героїзм. Це і є справжній зв’язок поколінь.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх