Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Екскурсія вихідного дня музеями Києва

Добавлено: 30.05.2021 Переглянуто: 516


Культурологічна спрямованість майбутніх офіцерів є важливим аспектом виховання, який визначає світоглядні позиції, творчий потенціал, систему цінностей та переконань.

Відтак, організація культурологічних походів є методологічною основою і методом проєктування особистісно- орієнтованої освіти, а також дає можливість розглядати її як процес оволодіння культурою, спрямований на розвиток, цілісне перетворення особистості курсанта.

Спеціально до Дня Києва керівництвом інституту було організовано відвідування ряду музеїв міста.

Серед яких:

-Музей гетьманства, в якому курсанти ознайомилися з пам’ятками історії та культури України козацько-гетьманської доби та розглянули проблеми державотворення в Україні. Національний музей історії України.

Тут зв’язківці поринули у вир довгих подій української історії з давніх часів і до своєї незалежності;

-Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця».

Саме тут курсанти ознайомилися з унікальний музейним комплексом загальною площею більше 10 га, створений на базі Госпітального укріплення Київської фортеці, який включає в себе: два музеї – «Музей Історії вітчизняної фортифікації», «Музей історії використання споруд Київської фортеці» та експозицію під відкритим небом з оборонними валами, фортечною стіною і капонірами, а також найбільший в Європі Лисогірський форт площею близько 120 га в Голосіївському районі м. Києва.

Музейні експозиції розповідають про історію фортифікації з часів Трипільської культури до початку ХХ ст. та про історію національних визвольних рухів в Україні.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх