Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Бойовий Прапор- символ честі, доблесті, бойової слави і продовження бойових традицій.

Добавлено: 17.05.2021 Переглянуто: 1649


Вже традиційно, кожного тижня ми знайомимо Вас із військовою символікою та атрибутикою.

Сьогодні мова піде про Бойовий Прапор військової частини.

Бойовий Прапор військової частини або Бойове Знамено- є символом: честі, доблесті, слави і зобов'язує кожного військовослужбовця Збройних Сил України віддано служити Українському народові, мужньо, вміло і непохитно боронити Українську державу, не шкодуючи свого життя.. Втрата Бойового Прапора власником, наприклад військовою частиною, вважається значною ганьбою.

Історія походження Бойового Прапора має глибоке коріння. У княжу добу кожен полк та його підрозділи мали прапор, який був символом і знаком що об’єднував воїнів, дружину навколо князя. Перед початком бою стяг підіймали над військом- це був урочистий знак до початку бою. Навколо Бойового Прапора йшла завзята боротьба. Хто здобув ворожий стяг, той святкував перемогу

У козацькому війську прапорів було три види : корогва всього війська, полкова корогва, сотенні корогви.

В сучасних Збройних Силах України кожна військова частина під час свого формування отримує Бойовий Прапор, який вручається від імені Президента України та закріплюється за військовою частиною на ввесь час її існування .

Бойовий Прапор знаходиться із своєю військовою частиною, а на полі бою- в районі бойових дій.

Біля Бойового Прапора курсанти інституту приймають військову присягу, під час випуску прощаються і віддають шану інституту схиляючись біля Бойового Прапора Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. Всі урочисті шикування відбуваються з Бойовим Прапором.

У разі наявності у назві військової частини (з'єднання) почесного найменування до трубки верхівки древка прикріплюється двостороння стрічка синього кольору.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх