Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ ознайомилися з особливостями українського писанкарства

Добавлено: 29.04.2021 Переглянуто: 619


Напередодні Великодня курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут долучились до виготовлення «мальованок».

З особливостями українського писанкарства на сучасному етапі курсантів ознайомила викладач кафедри військово-гуманітарних дисциплін Олеся Церковняк-Городецька.

Історія писанкарства починається з далекого минулого, часів язичницького культу, в якому вона була важливим елементом різноманітних обрядів і ритуалів, пов’язаних з річним циклом відродження природи. Сьогодні давні традиції створення великодніх писанок відроджуються, з’являються нові майстри, проводяться фестивалі писанок і майстер-класи з їхнього виготовлення.

Курсанти із задоволенням долучились до створення мальованок. Сюжети зображували найрізноманітніші від традиційного орнаменту до футуристичних, авангардних фігур.

Майстер класи сприяють розвитку естетичних почуттів, смаку та любові до українського народного мистецтва.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх