Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Екскурсія по визначним місцям міста Київ

Добавлено: 18.09.2015 Переглянуто: 1111


18 вересня 2016 року для особового складу першого курсу факультету телекомунікаційних систем та мереж була проведена екскурсія по визначним місцям міста Київ.

Курсанти відвідали Андріївський узвіз, Михайлівську площу, Національний музей історії України, фунікулер, Володимирську гірку, площу перед Українським домом.

Цікаво знати:

Національний музей Історії України – провідний історичний музей України. Розташований з 1944 року у місті Києві, на Старокиївській горі – місці народження української столиці. Михайлівська площа є однією з найдавніших у Києві. Сформувалася вона у ХІІ столітті перед в’їздом до Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Київський фунікулер — фунікулерна система, що з'єднує історичне Верхнє місто та Поділ у Києві. Проходить через круту Володимирську гірку з гарним видом на річку Дніпро. Лінія складається з двох станцій і управляється комунальним підприємством «Київпастранс». Споруджувався в 1902–1905 роках, за часом спорудження є другим після Одеського фунікулером в Україні.

Володимирська гірка – парк у Києві, закладений у середині XIX століття. Площа – 10,6 га. Парк розміщений на верхній та середній терасах Михайлівської гори. Верхня частина цієї гори була зайнята спорудами міста Ізяслава та Михайлівського Золотоверхого монастиря. Впорядкування, планування схилів розпочалося у 1830-х роках.

.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх