Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Участь команди ВІТІ імені Героїв Крут в NATO TIDE Hackathon 2021 (12.04 – 16.04.2021 року)

Добавлено: 20.04.2021 Переглянуто: 766


Протягом минулого тижня команда ВІТІ імені Героїв Крут Hedgehogs MITIT брала участь в міжнародних змаганнях TIDE Hackathon 2021, які цього року проводилися в режимі відеоконференцзв’язку.

Командою було представлено рішення в області мультидоменної сумісності, зокрема сумісності на рівні військового інтернету речей. Основою рішення став розподілений реєстр даних на основі блокчейн подібної технології ІОТА з відкритим вихідним кодом. Суттю рішення став принцип побудови військових мереж сенсорів для забезпечення взаємосумісності сенсорів на полі бою, та/або під час проведення спільних операцій з союзниками.



Принципи, на яких будувалися рішення – не залежали від внутрішнього формату даних всередині реєстру, що дозволяло використовувати різні,, вже прийняті націями стандарти і спрощувало процедуру впровадження технологій. Частина запропонованого рішення стосовно захисту була побудована за принципами взаємодії націй під час спільних операцій і відповідала принципам FMN. Рішення покривало основні питання пов’язані з організацією децентралізованих мереж, що здатні до самоорганізації, забезпечення шифрування та безпеки даних.

Так само були вирішені питання управління унікальними цифровими ідентифікаторами сенсорів і управління самими сенсорами. Використання розподіленого реєстру унеможливлювало підроблення в записі у реєстрі, та давало змогу відслідковувати появу нових пристроїв у мережі.

Рішення від інституту також було представлено на одному з треків TIDE Sprint і в області мультидоменної взаємосумісності (Multi-Domain C2). Представники офісу АСЕ зацікавилися рішенням команди інституту і обмінялися контактами для подальшого обговорення представленої технології.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх