Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Як захистити себе в Інтернеті: викладачі та курсанти кафедри Кібербезпеки підготували інформаційну довідку

Добавлено: 20.04.2021 Переглянуто: 699


Викладачі та курсанти кафедри Кібербезпеки Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут підготували інформаційну довідку про важливість кібербезпеки у сучасному суспільстві та військовій сфері.

Сьогодні жертвами хакерів в результаті здійснених атак, можуть стати не лише окремі громадяни, але й організації та установи, навіть держави.

За ефективністю та наслідками застосування кіберзброї, можна прирівняти до зброї масового ураження. Тому кібербезпека – одна з основних завдань, що викликає нашу увагу. Критичні вразливості в програмному забезпеченні та автоматизованих системах, знаходяться в центрі постійної уваги всіх підрозділів кіберзахисту ЗС України.

Найпершою в ланцюгу кіберзахисту стоїть система авторизації користувачів, стійкість якої дуже сильно залежить від стійкості доказів автентичності. На даний час найбільш поширенішим залишається використання багаторазових паролів. Тому необхідно пам’ятати, що від стійкості паролю залежить кіберзахист усієї мережі.

Фахівці з кібербезпеки приділяють неабияку увагу стійкості паролів, адже облікові записи із слабкими паролями є прямою загрозою стійкості системи захисту в цілому. І навіть один користувач із слабким паролем може стати причиною взлому всієї мережі.

Яким повинен бути сильний пароль:

- пароль повинен бути довжиною 10-12 символів;

- в паролі треба використовувати маленькі, великі букви латиниці, цифри, та спеціальні символи (на кшталт: ! @ # $ % * - +);

- паролі від різних систем повинні істотно відрізнятися, щоб підбір паролю від однієї системи не привів до підбору паролю до іншої системи;

- паролі слід періодично міняти (не рідше одного разу на 2-3 місяці);

- в якості паролю не слід використовувати слова зі смисловим навантаженням (особливо імена, прізвища, назви вулиць, а також не слід використовувати номери телефонів та дати народження);

- пароль не слід починати з великої букви, бо це прив’язано до логіки написання слів.

У цій довідці ми розповіли, яким же має бути пароль.

Фахівці з кіберзахисту повинні регулярно перевіряти стійкість паролів, що використовуються користувачами.

Сподобалась інформація? Бажаєш розібратися з питанням кіберзахисту детальніше? Вступай на спеціальність Кібербезпека! Ми навчимо тебе багатьом крутим та корисним речам!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх