Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Першокурсники інституту відвідали виставку «Наш Сікорський»

Добавлено: 11.09.2016 Переглянуто: 1783


11 вересня курсанти перших курсів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації за планом відділу по роботі з особовим складом навчального закладу відвідали історико-меморіальний виставковий проект «Наш Сікорський» в музеї української діаспори міста Києва (філія Музею історії міста Києва).

Курсанти інституту ознайомилися з експозицією, яка наповнена унікальними матеріалами, віднайденими в київських архівах та переданими Історичним архівом І.Сікорського, дізналися про київські та американські періоди життя відомого авіаконструктора. А також переглянули фільм з його голосом за кадром, побачили моделі його найвідоміших літаків і гелікоптерів. Керівний склад Військового інституту телекомунікацій та інформатизації висловлює щиру подяку працівникам “Музею української діаспориі” та зокрема екскурсоводу старшому науковому співробітнику Прокопчук Наталії.

Це цікаво знати:

Ігор Іванович Сікорський (1889-1972) народився 25 травня в Києві в родині лікаря-психіатра, професора Київського університету Св. Володимира. Ще під час навчання в Першій київській гімназії геніальний киянин сконструював свою першу модель гелікоптера з гумовим моторчиком. З 1907 по 1911 роки Ігор вчиться в Київському політехнічному інституті, організував студентську авіаційну спільноту на базі КПІ, а також вступив до Київського товариства повітроплавання. В рідному Києві Сікорський створив свої перші моделі гелікоптерів та аероплани, зокрема, знаменитий БіС-2, який піднявся у київське небо. З Києвом пов’язаний і знаменитий «Ілля Муромець» – чотиримоторний біплан, який був збудований на «Російсько-балтійському вагонному заводі» і який поставив низку рекордів та здійснив історичний переліт із Санкт-Петербурга до Києва в червні 1914 року.

Основні досягнення Сікорського-авіаконструктора були здійснені в США, куди він емігрував у 1919 році. Там, у 1923 році Ігор Іванович заснував власну компанію «Sikorsky Aeroengineering Corporation». Серед його кращих розробок, створених у США: S-38 – пасажирський літаючий човен, який забезпечив розвиток транспортної мережі американського континенту, його перший американський гелікоптер VS-300 (S-46), що дав початок подальшим розробкам гвинтокрилів. Саме на гелікоптерах Сікорського було здійснено перші перельоти через Атлантику (1967) та Тихий океан (1970). На гвинтокрилах Сікорського і зараз літають президенти різних країн світу, його машини задіяні в якості повітряних шпиталів, вони гасять лісові пожежі та стоять на озброєнні різних країн світу.

Пам'ятник Сікорському Ігорю Івановичу встановлено на майданчику біля колишнього ангару, а нині відділу історії авіації і космонавтики Державного Політехнічного Музею НТУУ КПІ.

На постаменті вибито: Сікорський Ігор Іванович "... Знімаю капелюха перед Альма-Матер, яка підготувала мене до підкорення неба".

Конструктору перших літаків, вертольотів, студенту КПІ 1907-1911 років від київських політехніків.

Напередодні початку нового навчального року Національному технічному університету України «Київський політехнічний інституту» наказом Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич від 17 серпня 2016 року №992 «Про присвоєння імені Національному технічному університету «Київський політехнічний інститут» присвоєно ім’я його колишнього студента, видатного авіаконструктора ХХ століття Ігоря Івановича Сікорського. Відтепер повна назва найкращого технічного університета в України – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх