Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти-зв’язківці відзначили 212-ту річницю від дня народження Миколи Гоголя

Добавлено: 01.04.2021 Переглянуто: 869


1 квітня є визначною датою в історії України, саме сьогодні у 1809 році в одному із сіл на Полтавщині на весь світ пролунав голос геніального прозаїка, драматурга, поета Миколи Гоголя. Курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут мали змогу відзначити 212 років з дня його народження в національному музею-заповіднику М.В.Гоголя, що розміщується в селі Гоголеве, поблизу Диканьки. Гоголівський меморіал площею понад 30 гектарів – це синтез біографічного та літературного музею. Батьківський будинок, флігель, подвір’я і ставки, парк-сад з малими архітектурними формами зачаровують відвідувачів своєю неповторною красою.

Екскурсія розпочалася з покладання квітів до пам’ятника великого письменника, після чого була унікальну можливість побачити гоголівську садибу очима тих, хто там дійсно жив. Курсанти дізналися про найцікавіші сторінки життя генія світової літератури, почули зворушливі спогади «мами» Миколи Васильовича і відчули присутність самого письменника! Прогулялися доріжками прекрасного парку, милувалися краєвидами ставків, загадали бажання біля каменю бажань. Але відвідувачі збагатилися не лише духовно, наприкінці екскурсу працівники музею пригостили відвідувачів справжнім козацьким кулішем та ароматним чаєм з медом.

Микола Гоголь – це цілий світ! Гоголівська садиба – це мальовничий куточок природи, сповнений таємниць, незвичайних пригод і яскравих вражень. Пориньте у цей світ, подорож до національного музею-заповідника М.В.Гоголя надовго залишить незабутні враження у ваших серцях.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх