Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Присяги урочиста мить

Добавлено: 03.09.2016 Переглянуто: 2282


Сьогодні, 3 вересня 2016 року, у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбувся урочистий ритуал складання військової присяги на вірність Українському народові курсантами першого курсу набору 2016 року. В цей святковий день присягу прийняли 275 курсантів, а понад 60 військовослужбовців вступили до нашого вишу з військ - і серед них більше 20, які вже понюхали пороху в АТО.

Розпочався військовий ритуал з виступу начальника інституту, учасника АТО, кавалера ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня полковника Євгена Степаненка, який привітав особовий склад інституту із знаменною подією, наголосивши, що молодим воїнам нашого вишу є чим пишатися - випускники інституту гідно виконують свій обов’язок по забезпеченню зв’язку в зоні проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, проявляючи при цьому мужність і героїзм.

Військовослужбовці Збройних Сил України та присутні гості вшанували хвилиною мовчання героїв, полеглих у боротьбі за вільну незалежну Україну.

– Складання військової присяги для кожного з вас є важливим святом як в особистому житті, так і у військовій кар’єрі. Воно демонструє вашу чоловічу мужність та відданість армійській справі. А найголовніше – здатність та готовність зі зброєю у руках обороняти рідну землю та бути справжніми захисниками вітчизни – зазначив начальника військ зв’язку Збройних Сил України генерал-майора Володимир Рапко. – Тому ці хвилини військової клятви запам’ятаються на все життя.

Зі зворушливою промовою та молитвою виступив керівник сектору опіки воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій Синодального відділу УПЦ священник Вячеслав. Він поблагословив на щасливий професійний шлях першокурсників, які свідомо одягли однострої та вирішили присвятити своє життя захисту рідної України. Також священник Вячеслав подарував інституту ікону Всіх Святих Воїнів, яка стане одним з оберегів нашого вишу.

Командування інституту та поважні гості привітали особовий склад та батьків, які виховали майбутніх мужніх воїнів-синів, що розпочали свій шлх до офіцерських погонів. Ритуал складання Військової присяги завершився проходженням урочистим маршем особовим складом інституту.

Товариші курсанти, клятва – сумлінно та самовіддано служити Україні запам’ятається Вам на все життя! Попереду у Вас роки навчання, підчас яких доведеться стати справжніми офіцерами. Такими, як ті, хто зараз мужньо та самовіддано захищає Україну від агресора.

З честю несіть традиції нашого навчального закладу.

Вітаємо зі святом, бажаємо вам успіхів у службі та навчанні, нових звершень!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх