Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

На кафедрі військово-гуманітарних дисциплін відбулась презентація проєкту «Вишивка в одязі видатних українців»

Добавлено: 19.03.2021 Переглянуто: 615


18 березня, на кафедрі військово-гуманітарних дисциплін відбулась презентація проєкту Тетяни Зез «Вишивка в одязі видатних українців.

Ідея проєкту полягає в тому, щоб ознайомити громадськість з відновленими версіями сорочок видатних українців, які стояли у витоках українського національного відродження.

На сьогодні майстринями «ZETA atelier» (власниця Тетяна Зез) відшиті та вишиті сорочки Тараса Шевченка, Лесі Українки, Михайла Старицького, Івана Франка, Дмитра Яворницького, Максима Рильського, Марії Заньковецької, Миколи Садовського та предмети одягу оздобленого вишивкою з родин Скоропадських та Косачів. Оригінали, з яких відшивалися сучасні версії, зберігаються в музейних колекціях різних міст України.

На фотопортретах роботи Ліліани Зез та Андрія Паславського відвідувачі побачили відомих сучасників: політиків, науковців, акторів, режисерів, журналістів, громадських діячів у відшитих версіях вишиванок, що належали видатним українцям.

Курсанти мали можливість не лише послухати, подивитися, а одягнути версії сорочок легендарного Тараса Шевченка, Павла Полуботка, Михайла Старицького, Лесі Українки знаємо, що такі фото стануть особливими родинними світлинами.

Важливо підтримувати традиції, передавати знання про народне шиття, вишивку, гаптування, бо криниця народної культури невичерпна. Народна мудрість каже яка вишивка така й доля бажаємо щасливої долі нашим курсантам.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх