Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

В інституті відбулася онлайн-лекція «На шлях я вийшла ранньою весною...»  з нагоди 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки

Добавлено: 25.02.2021 Переглянуто: 602


На кафедрі військово-гуманітарних дисциплін відбулася онлайн-лекція «На шлях я вийшла ранньою весною...», яку проводила заступник директора з науково-освітньої роботи Національного музею літератури України Раїса Сеннікова.

Онлайн-зустріч відбулась з нагоди 150-ї річниці від дня народження відомої української письменниці Лесі Українки, яку наша країна відзначатиме 25 лютого.

Лектор не просто ознайомила з біографією письменниці, а розповіла про маловідомі факти з життя Лесі Українки, які відкрили по-новому її духовний світ та дали змогу зрозуміти силу її нескореного духу, а саме – про тридцятилітню війну з хворобою, про кохання в житті поетеси, про секрети творчості.

Під час лекції курсанти мали можливість ознайомитись з експозицією Національного музею літератури України, побачити речі та кімнату видатної поетеси.

Лекторка акцентували увагу на історичних та військових творах письменниці, які у свій час Максим Рильський сказав: «Леся Українка була борцем, бійцем, воїном, що начертала на своєму щиті слова «умру - не здамся» і проголосила серед стогонів і зойків різного роду слабодухих людей «Contra spem spero!» (Без надії сподіваюсь)».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх