Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

22 січня відбувся круглий стіл

Добавлено: 23.01.2021 Переглянуто: 834


22 січня на кафедрі військово-гуманітарних дисциплін відбувся круглий стіл: «Соборність України: історичний контекст і виклики сьогодення» спільно з Інститутом історії НАН України та Музеєм історії України. Приємно констатувати, що такі заходи знаходять відгук у науковому та музейному середовищі.

На круглому столі виступили відомий дослідник історії України XX ст., доктор історичних наук , професор Інституту історії НАН України Верстюк Владислав Федорович та Хоменко Олександр кандидат історичних наук, співробітник Національного музею історії України відділу «української революції 1917-1921».

Науковці підкреслили знаковість та важливість цієї події для українського народу, акцентували увагу на таких постатях як Симон Петлюра, Володимир Винниченко, Панас Андрієвський та Андрій Швець.

Цікаво було почути достеменний текст угоди, яку зачитували на Софіївській площі: «...Однині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України — ЗУНР (Галичина, Буковина, Закарпаття) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України».

В кінці учасники круглого столу долучились до всеукраїнського щорічного флешмобу і підняли гасло : «З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНОЮ »! висловивши цим, єдність та соборність з усією українською громадою у державі та світі.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх