Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Виставка до Дня Соборності України

Добавлено: 22.01.2021 Переглянуто: 725


День соборності України — одне зі знакових свят українського державотворення після Дня незалежності України, яке відзначається 22 січня. День Соборності відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

Ідея соборності бере початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу у Києві, а корінням сягає ще часів Візантії. Головною традицією стала ідея проведення «живого ланцюга». Такі акції влаштовують щорічно в різних куточках України, а в Києві прийнято подібним чином «з’єднувати» два береги Дніпра – лівий та правий.

Представлені на виставці видання надають можливість детально ознайомитись з історичними фактами та передісторією виникнення свята, роз’яснюють значення соборності в політичному житті сучасної України.

Вивчати, пізнавати минуле й сучасне своєї землі й свого народу – це пізнавати себе. Адже кожен із нас – як зернина на пшеничному полі народу!

Виставка експонується в приміщенні Бібліотеки ВІТІ,запрошуємо на перегляд!!!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх