Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Вітаємо з 80-річчям доктора педагогічних наук, професора Богдана СУСЯ!

Добавлено: 07.01.2021 Переглянуто: 1281


7 січня 2021 року виповнюється 80 років професору кафедри математики та фізики Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, доктору педагогічних наук, кандидату фізико-математичних наук СУСЮ Богдану Арсентійовичу.


Народився майбутній професор 7 січня 1941 року в селі Пілгани Горохівського району Волинської області в родині селян. Після закінчення сільської школи два роки пропрацював лаборантом, у 1960 році вступив на навчання до Львівського державного університету імені Івана Франка (фізичний факультет), який закінчив у 1965 році за спеціальністю фізика. Цього року йому було присвоєно кваліфікацію фізик – фізик напівпровідників.

Першим місцем роботи Богдана Арсентійовича за спеціальністю стала кафедра фізики Львівської політехніки.

У 1967 році одружився з ПАВЕЛКО Тамарою Михайлівною, яка також закінчила фізичний факультет Львівського державного університету. В 1968 році молода родина переїхала до Полтави; тут Богдан Арсентійович починає працювати старшим викладачем, а дружина викладачем Вищого військового училища зв’язку.

Через чотири роки Богдан Арсентійович вступає до аспірантури Інституту напівпровідників АН УРСР, захищає дисертаційну роботи, йому присуджують вчений ступінь кандидата фізико-математичних наук.

Починаючи з 1979 року й до сьогоднішнього дня, робота професора безпосередньо пов’язана з педагогічною діяльністю у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

У 1998 році Богдан Арсентійович захищає докторську дисертацію зі спеціальності 13.00.02 – теорія і методика навчання (фізика) на тему “Дидактичні та методичні основи організації і активізації самостійної навчальної діяльності курсантів при вивченні курсу фізики у вищому технічному навчальному закладі”, у 2006 році в отримує вчене звання професора кафедри педагогіки НТУУ „КПІ”.

Все життя плідно займається науковою роботою.

На даний час Богдан Арсентійович не перестає активно працювати над новими відкриттями та дослідженнями у своїй рідній галузі, наразі зібрав навколо себе однодумців з курсантського складу. Керує науково-технічним гуртком з теоретичної та експериментальної фізики.

Професор СУСЬ є автором 375 наукових публікацій як у виданнях України так і за кордоном, членом спеціалізованої вченої ради K 26.003.10 Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.


Шановний Богдане Арсентійовичу, керівництво та колектив Військового інституту щиросердечно вітають Вас з поважним ювілеєм та висловлюють Вам безграничну подяку за багаторічну плідну працю у підготовці військових фахівців.

Вісімдесят років гідного життя... Скільки Ви зробили добра, скільки підготували якісних фахівців! Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я та бадьорості духу. Нехай тепле ставлення рідних зігріває Ваше серце.

Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи, багатим на радісні звістки, приємні події та корисні справи! Хай і надалі буде плідною натхненна Ваша праця на благо України та її Збройних Сил!


З ювілеєм Вас, шановний Богдане Арсентійович!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх