Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

«Я – майбутній командир, хочу стати генералом, то ж бути прикладом для підлеглих – це моє кредо»

Добавлено: 28.12.2020 Переглянуто: 858


Нещодавно вони присягнули на вірність українському народові. А вже склали перші іспити у своєму житті. Курсанти поділилися з нами своїми враженнями та розповіли про труднощі навчання, з якими довелося зіткнутися.

- Коли обирала навчальний заклад, шукала поєднання військової справи та сучасних технологій, адже майбутня професія, в моєму розумінні, має бути не лише улюбленою, а й перспективною. Перші декілька місяців важкувато було адаптуватися, довго звикала до розпорядку дня та військової дисципліни. Тут знайшла багато товаришів, ми всі велика родина, підтримуємо один одного, допомагаємо, радіємо. Зараз вивчаємо загальновійськові дисципліни, математику, іноземну мову, автомобільну підготовку – все це знадобиться нам у майбутньому. Навчатися у ВІТІ мені дуже цікаво, а ще подобається, що "ніхто не стоїть над душею" і не нагадує: завдання не виконано, терміни спливають, роботи накопичуються. Щодо сесії, на мою думку, головне – працювати протягом року, бути активним, все вчасно здавати. Під кінець року в мене вийшли непогані бали, я написала залікові та екзаменаційні роботи. Вже 7 предметів склала на «відмінно», - розповідає курсантка факультету телекомунікаційних систем Світлана Маленко.


«Бути військовим – це топ», так вважає Ольга Турчак курсантка факультету інформаційних технологій. Коли вона дізналась про цей інститут, вирішила поєднати військову справу та програмування.

- Тут мої мрії збуваються. Нас не лише старанно навчають військовій справі та програмуванню, а й вчать бути людяними, чесними та добрими. До вступу я готувала себе не лише морально, а й фізично, тому наразі в мене відчуття легкості. На відміну від фахівців інших спеціальностей, ми вчимо програмування вже з І курсу. Чесно кажучи, мені не дуже важко, адже до інституту вже вивчала програмування, цікавлюсь цим з дитинства. Весь семестр плідно працювала, брала участь в конкурсах, конференціях, відповідала на семінарах, прикладала максимум на практичних та лабораторних, у підсумку майже з усіх предметів у мене оцінки «відмінно». Буду намагатись працювати в тому ж напрямку! Обов’язково хочу отримати диплом з відзнакою. Головне – працювати над собою, завжди, тоді у вас все вийде. Якщо хочете стати військовим програмістом – обов’язково направляйте більше сил на математику та фізику.


Валерія Мигаль курсантка факультету бойового застосування систем управління та зв’язку рішення пов’язати своє життя з армією було спонтанним, але таким правильним рішенням.

- Подавала документи в декілька навчальних закладів, але навчання в столиці стало моєю метою, до якої крокувала впевнено. В одній із соціальних мереж побачила статтю про ВІТІ і мене дуже зацікавили спеціальності та сам виш. Мій рівень знань та умінь, навпаки, покращується щодня. Тут є також унікальна можливість – підвищення рівня іноземної мови. Також, пощастило потрапити до інститутської команди з черлідінгу, вперше виступали на змаганнях з гирьового спорту. Сама поклала на себе велику відповідальність, тож маю відповідати власному критерію за всіма параметрами. Це стосується не лише навчання, а й особистісного розвитку та фізичних навичок. Кібербезпека – спеціальність майбутнього. Для того, щоб стати класним фахівцем, професійним військовим, необхідно показувати відмінні результати, від цього залежить не лише моє майбутнє, а й майбутнє України в інформаційному просторі.


Ярослава Каплуновського курсанта факультету бойового застосування систем управління та зв’язку мотивував до військової служби - дідусь.

- У сім’ї військових наразі в мене не має, але дідусь – полковник у відставці, саме він мотивував мене до військової служби. По-друге: мене вражають масштаби ВІТІ, не лише територіальні, а й розвитку поза його межами. Обрав саме «Військове управління», поставив його першим у пріоритеті при написанні заяви. Коли озвучив свій вибір, сім’я дуже мене підтримала. Ця спеціальність дає можливість стати талановитим керівником. Довго звикав до розпорядку дня, але потім, як то кажуть, «втягнувся у цю справу» і став отримувати від навчання тут лише позитив. ВІТІ дає можливість реалізовувати себе, тому мені тут дуже подобається. Я – майбутній командир, хочу стати генералом, то ж бути прикладом для підлеглих – це моє кредо. Думаю, що наступні роки навчання я від цього не відступлюсь ні на крок.


Владислав Шедловський з факультету інформаційних технологій багато років тому обрав свою майбутню професію пов’язану з галуззю автоматизованих систем управління.

- Мені дуже близька спеціальність «Інформаційні системи та технології», адже спеціалісти з інформаційних технологій є користувачами вже створених технологій, найчастіше націлених на розв’язання задач, пов’язаних з бізнесом, освітою, медициною та ще багатьма сферами діяльності людини. Бажання бути військовослужбовцем, після автоматизованих систем управління, посідає друге місце у моєму власному топі професій. Довго вагався, що ж обрати, зацікавився навчальними закладами, в мережі Інтернет випадково знайшов сторінку ВІТІ. Дуже зрадів, коли дізнався, що саме у цьому виші готують за обраною мною спеціальністю, почитав відгуки та твердо вирішив – зможу охопити дві улюблені справи. Вже влітку не міг повірити власним очам: я вже за крок до своєї мети! Тепер я – військовослужбовець Збройних Сил України, майбутній офіцер та відмінний спеціаліст з інформаційних систем та технологій.


Пам’ятайте, ВІТІ – технічний виш, тому вчіть математику, приділяйте більше уваги особливостям та дрібним деталям. Будьте певні – вам це неабияк знадобиться!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх