Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ вчать суспільство медіаграмотності

Добавлено: 15.12.2020 Переглянуто: 1136


Ініціативна група курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут під керівництвом начальника кафедри військово-гуманітарних дисциплін полковника Олександра САЄНКА в рамках міжнародного проекту «Peer-to-peer» прагнуть зробити українців медіаграмотними.

Робочу групу курсантів добровольців очолив Володимир РЕВУЦЬКИЙ до складу групи також увійшли: старший солдат В. ШКОРУПСЬКИЙ, старший солдат Т.АЛЄКСЄЄВА, солдат М.КОСІНОВ, солдат А.ДЯЧЕНКО, солдат М.ГЛАДКИЙ, солдат В.ПУСТОВОЙТ, солдат В.УРУСОВ, солдат М. НІКОЛАЙЧУК. Проект отримав назву: «OFFake».

В рамках реалізації проекту курсантами було створено сайт, телеграм-канал та телеграм-бот для показу, викриття та спростування фейкових новин з боку Російської Федерації.

Робочі наради з організаторами проекту «Peer-to-peer» відбуваються у режимі онлайн – конференції, американські партнери дуже зацікавлені розробкою команди інституту.

Російська Федерація веде інформаційну війну проти України. Дезінформація в ЗМІ, інтернет-блогах та телебаченні призводить до дестабілізації політичної ситуації у державі, на міжнародному ринку та демонструє нагальну потребу розробки програмного рішення, функціональні можливості якого забезпечуватимуть фільтрацію інформації це і намагаються виправити амбітні курсанти – зв’язківці створюючи «OFFake».

Наша розробка – лише перший крок для протидії інформаційним атакам. Ми маємо навчитись розпізнавати фейки, активно боротись з ними. Чим більше людей доєднаються до нас, тим вищий шанс на активний зріст медіаграмотності українців, - коментує роботу юних інноваторів старший робочої групи начальник кафедри військово-гуманітарних дисциплін полковник Олександр САЄНКО.

Багато говорити про величезну роботу курсантського активу не варто, адже ви можете побачити все на власні очі, перейшовши за посиланням


Курсанти ВІТІ вчать суспільство медіаграмотності


Ми будемо дуже щасливі, якщо ви підтримаєте наш проект!

Ми хочемо ще багато вдосконалити, автоматизувати, додати функціоналу. Маємо на меті зробити контент більш цікавим не лише для військових, а й для усіх українців. Наше завдання – не лише боротись з фейками, а й поширювати достовірну інформацію, - Володимир РЕВУЦЬКИЙ.

Попереду групу «OFFake» чекає не тільки захист проекту, а й плідна праця у подальшому.

Бажаємо успіху!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх