Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У інституті триває табірний збір з курсантами першого курсу набору 2016 року

Добавлено: 10.08.2016 Переглянуто: 2022


Первинна військово-професійна підготовка курсантів, є обов'язковою складовою частиною військово-професійного навчання та практичної підготовки майбутніх офіцерів- звязківців до виконання службового обов'язку за посадовим призначенням за певною спеціальністю. А де краще набути цих вмінь та навичок як не у полі, під час табірного збору.

У навчально – польовому центрі, який створений на базі однієї із частин військ звязку ЗС України для курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації набору 2016 року уперше створені усі необхідні умови для навчання в польових умовах. Дуже важливо сьогодні інтегрувати теоретичні знання в практичну підготовку майбутніх офіцерів-звязківців. Процесом становлення молодих військовослужбовців постійно керують досвідченні командири, офіцери по роботі з особовим складом, науково-педагогічні працівники, військові лікарі та інші фахівці, — розповів начальник військового вишу полковник Євген Степаненко.

Сьогодні, при підготовці першокурсніків наголос робиться саме на практичну підготовку, на проведення якої відводиться близько 70 відсотків навчального часу. Головною метою якою є підготовка курсанта як солдата, здатного впевнено діяти на полі бою та вести вогонь зі стрілецької зброї; фізично та морально адаптувати, фактично ще учорашнього школяра, до умов військової служби, створивши таким чином міцне підґрунтя для оволодіння військовою кваліфікацією фахівця військ зв'язку; підготувати курсанта до прийняття Військової присяги. Із курсантами проводяться заняття із Статутів Збройних Сил України, з тактичної, розвідувальної, інженерної, військово-медичної, топографічної, вогневої та стройової підготовки, підготовку зі зв'язку, підготовку із захисту від зброї масового ураження.

Керівництвом первинної військово-професійної підготовки, викладачами кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки та спорту, значна увага приділяється фізичному вихованню майбутніх офіцерів. Загартовування курсантів відбувається під час навчальних занять, ранкової фізичної зарядки, спортивно-масової роботи, фізичного виховання в процесі навчально-бойової діяльності.

Також, в ході польових занять та у вихідні дні, офіцерами по роботі з особовим складом з першокурсниками постійно проводяться заходи військово-патріотичного виховання. Організовуються спортивні свята та заходи дозвілля.

По завершенню курсу первинної військово-професійної підготовки усі курсанти І курсу складуть Військову присягу на вірність Українському народові.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх