Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Кращі сержанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут

Добавлено: 17.11.2020 Переглянуто: 885


Незабаром в Україні відзначають День сержанта Збройних Сил України.Тож ми вирішили вас познайомити з тими, хто є беззаперечними лідерами для солдат, зразком для підлеглих та опорою для командирів.

Частина І

Сержант Владислав ДАТІЙ - командир 163 навчальної групи факультету телекомунікаційних систем Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, саме під керівництвом Владислава його група два роки поспіль була визнаною кращою групою факультету.

У 2016 року підписав контракт зі ЗС України, проходив військову службу у Окремій бригаді зв'язку ЗС України.

До служби мрія бути зв’язківцем не полишала його. Адже будучи цивільним студентом закінчив з відзнакою - Міжрегіональне вище професійне училище зв’язку у Києві та Київський коледж зв'язку.

Нині сержант Владислав Датій є випускником інституту, і вже влітку стане офіцером, але беззаперечно залишить славу сержанта на якого потрібно рівнятися.

Частина ІІ

На черзі взірець для побратимів факультету бойового застосування систем управління та зв'язку – сержант Олексій СТРАМИЛОВ.

У 2014 році, випускник Київського коледжу комп’ютерних технологій та економіки НАУ, Олексій, морально важко переживав події на Сході України. Хлопець вирішив: неодмінно має бути там, боронити свою країну від ворога. Впевнений юнак вирішив не травмувати батьків звісткою про своє доросле рішення, але втрачати не можна було жодної хвилини.

Олексій записався до рядів Добровольчого батальйону «АЗОВ» та відправився на Донбас. З 2014 по 2015 роки сержант СТРАМИЛОВ захищав батьківщину на добровільних засадах у Іловайську та Горлівці.

У 2016 році старші побратими вмовили перспективного хлопця піти на військову службу за контрактом.

- Покидати захист України на Сході у такій важкій ситуації, я б не зміг, тому пішов на службу до 1129 зенітного полку. До 2017 року проходив службу в населених пунктах: Дзержинськ та Зайцево на посаді: Заступник начальника розрахунку ЗРК «Оса». Я бачив війну на власні очі, я розумів: не вистачає кадрів, не вистачає сил. Хто, якщо не я? Армія стала частиною мого життя, тут моє призначення, – розповідає Олексій.

У 2017 році сержант СТРАМИЛОВ зробив важливий крок на шляху до своєї мрії стати офіцером Збройних Сил України.

- Обрав спеціальність Військове управління, бо розумію: без грамотного управління військами царитиме хаос. Хочу бути досконалим у справі свого життя, - коментує курсант. Зараз Олексій вже на випускному курсі, присвячує увесь час навчанню. Хлопця люблять та поважають товариші, адже він завжди ділиться з ними власним досвідом й наштовхує на правильний шлях.

Лишилось зовсім трошки до ще однієї важливої та яскравої сторінки у житті сержанта СТРАМИЛОВА – отримання такого омріяного офіцерського звання.

Частина ІІІ

Наступний у списку кращих сержантів Сергій БАБИЧ.

Він курсант факультету Бойового застосування систем управління та зв'язку.

До вступу у Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації курсант навчався у Військовому коледжі сержантського складу ВІТІ.

По закінченню Сергій був розподілений до окремого розвідувального батальйону. На той час підрозділ виконував завдання в районі проведення ООС. Був помічником командира вузла зв’язку та збирав розвідувальну інформацію. Крім цього постійно виїжджав на передову, де допомагав своїм товаришам виконувати бойові завдання. Часто залишався за командира і тому вирішив, що хоче вдосконалити свої знання та навички і без роздумів вирішив вступити до ВІТІ.

Сьогодні, старший сержант навчається на 3 курсі і точно знає, що бути командиром - це відчути відповідальність за інших людей, зрозуміти свою роль у військовому колективі, випробувати себе у армійських реаліях.

Частина IV

Ми знайомили вас із сержантами, а зараз хочемо познайомити із сержантською сім'єю.

Знайомтесь - сержант Максим і молодший сержант Катерина ПЧЕЛІНЦЕВИ.

Подружжя познайомилось під час навчання в Військовому коледжі сержантського складу ВІТІ, перед випуском одружилися.

Після випуску з коледжу проходили службу у військових частинах у місті Полтава, та згодом поступили на другий курс до Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Безмежним подарунком долі нашій парі було народження двох донечок - близняток. Незабаром сержантське подружжя Максима й Катерини стануть офіцерами і їхні донечки неодмінно будуть пишатися своїми батьками .

Максим та Катя уміло поєднують батьківство і військову справу на високому рівні.

Катя і Максим, ви - справжні молодці!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх