Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

6 листопада Україна відзначає День визволення української столиці- міста Київ від нацистських загарбників.

Добавлено: 06.11..2020 Переглянуто: 610


Саме сьогодні 6 листопада курсанти інституту разом з ветеранами та представниками Печерської районної в м. Київ державної адміністрації вшанували всіх полеглих під час визволення Києва від нацистських загарбників та всіх воїнів Другої світової війни, поклавши квіти до меморіалу загиблим під час Другої світової війни на Звіринецькому кладовищі, що на Печерську.

Довідково:

Внаслідок Київської наступальної операції було розгромлено київське угруповання противника (розбито 15 німецьких дивізій), нацистських окупантів вигнали з Києва, а на цій території було створено стратегічний плацдарм, який відіграв важливу роль у боях за Правобережну Україну.

На 4 годину ранку 6 листопада 1943 року Київ повністю визволили від нацистських військ. Місто було зруйноване і майже порожнє, відступаючи, нацисти підпалювали все, що могли. Загалом у місті на цей час нараховувалося близько 100 тисяч мешканців, тобто лише десята частина довоєнного населення. Гітлерівська окупація Києва тривала 778 днів – з 19 вересня 1941-го до 6 листопада 1943 року.

Перемога під час боїв за Київ була стратегічно важливою і вплинула на подальший перебіг війни, але коштувала дуже дорого - понад 30,5 тисяч радянських солдатів були вбиті, поранені або зникли безвісти, тим часом як втрати противника становили 3,8 тисяч солдатів.

За підсумком операції за мужність та героїзм нагородили орденами і медалями 17,5 тисяч бійців і командирів радянської армії. На їхню честь пізніше було названо станцію метро "Героїв Дніпра".

Нехай це свято з гірким присмаком смутку залишиться у пам’яті всіх киян як приклад звитяги, справедливості та мужності! Низький уклін усім, хто брав участь у битві за Дніпро.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх