Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Ті, хто знають як це захищати Україну

Добавлено: 13.10.2020 Переглянуто: 696


До Дня захисника України розповімо про декількох визначних особистостей, які представляють відомий вітчизняний виш – Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.


Старший викладач кафедри загальновійськових дисциплін - майор Олександр Моржецький.

У 2009 році Олександр Віталійович закінчив Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, один з факультетів, який базувався в м. Полтава. Одразу після навчання продовжив службу в 72 окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Початок бойових дій на Сході тоді ще старший лейтенант Олександр Моржецький зустрів, будучи начальником зв’язку 2 батальйону 72 ОМБ. В липні 2014 року під час виконання завдань поблизу села Олександрівка отримав поранення але після довгої реабілітації все ж повернувся до служби.

Наразі майор Олександр Моржецький навчає нове покоління майбутніх офіцерів і сам є офіцером, якого поважають. Указом Президента України за особисті заслуги у зміцненні обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку майора Олександра Моржецького нагороджено орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ-ступеню.


Курсант п’ятого курсу факультету телекомунікаційних систем - сержант Олександр Винниченко.

До вступу у ВІТІ Олександр проходив строкову військову службу в одній з військових частин на малому протичовновому кораблі «Луцьк» в АР Крим з 2012-2014 рр. Потім служив у 25 бригаді транспортної авіації, що в Мелітополі. Участь у бойових діях виконував у складі 81-Ї окремої аеромобільної бригади, поблизу населених пунктів Водяне, Піски, Опитне, околиці ДАП.

Указом Президента України за особисті заслуги у зміцненні обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку сержант Винниченко О. О. нагороджений медаллю «За військову службу Україні».


Курсант четвертого курсу факультету інформаційних технологій - молодший сержант Андрій Батієнко.

Після закінчення Військового коледжу сержантського складу ВІТІ у 2019 році був направлений у 90 батальйон 81 окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ на посаду командира відділення мінометної батареї, яка виконувала бойові завдання в районі ООС. Значний час виконував завдання в зоні ООС на передових позиціях.

Після, Андрій став курсантом Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут та нині продовжує навчання за спеціальністю «Комп’ютерні науки».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх