Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Завершальний етап підготовки осіб офіцерського складу за призовом

Добавлено: 29.09.2020 Переглянуто: 700


В період з 29.06 по 02.09.2020 відбулося навчання офіцерів за призовом на базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, за спеціальністю Бойове застосування змішаних з'єднань, військових частин і підрозділів зв'язку.

Протягом трьох місяців офіцери успішно виконували програму навчання у польових умовах, проводили бойові стрільби, виконували задачі в складі взводу та роти, де їх навчали викладачі інституту, більшість із яких має статус учасника бойових дій.

Три місяці не пройшли даремно, сьогодні на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації осіб офіцерського складу за призовом в період з 26 по 30 вересня 2020 року проводиться комплексний випускний екзамен. Основною метою екзамену є оцінка рівня набутих знань та практичних навичок офіцерів перед призначенням їх на первинні посади.

Екзамен складається із таких дисциплін, як: організація військового зв'язку; загальновійськової дисципліни; системи і комплекси військового зв'язку. Впродовж чотирьох днів, офіцери здають іспити та показують здобуті знання. Екзамен проходить в два етапи. Перший - це теоретична, перевірка знань, а другий - їх практичне закріплення. Наразі вже здано два із чотирьох комплексних випускних іспитів.

Під керівництвом викладачів кафедри загальновійськових дисциплін офіцери складають іспит з оцінки теоретичних знань з питань застосування первинних тактичних підрозділів в основних видах бойових дій, характеристик основних зразків озброєння, інженерної підготовки, військової топографії та захисту від зброї масового ураження. Практична частина екзамену дає можливість кожному офіцеру, як майбутньому командиру підрозділу, показати свій рівень практичних навичок з основних предметів бойової підготовки.

Екзамен це не лише завершальний етап тривалого навчання але й початок довгого шляху військової служби на командних посадах у частинах та підрозділах зв’язку. Бажаємо всім офіцерам витримки та наснаги в оволодінні престижною професією військового-зв’язківця.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх