Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Тренінг з Протидії сексуальному та гендерно-обумовленому насильству в зоні бойових дій

Добавлено: 21.09.2020 Переглянуто: 629


20 вересня 2020 року у Військовому коледжі сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації за сприяння - Глобальної мережі жінок, що пережили насильства (SEMA) та Східноукраїнського центру громадських ініціатив відбувся «Тренінг з Протидії сексуальному та гендерно-обумовленому насильству за провідною участю жінок, які зазнали насильства в зонах збройного конфлікту на Сході України».

Ґендерно-обумовлене насильство, незалежно від форми його прояву (торгівля людьми, зґвалтування, сексуальне насильство, тощо), викликає серйозне занепокоєння в умовах війни стосовно громадян України які проживають на сході. Як демонструє міжнародний досвід, сучасні реалії конфлікту, в поєднанні з існуючими соціальними та економічними проблемами, можуть спричинити зростання кількості випадків насильства.

Під час тренінгу курсанти ознайомилися з загальною інформацією щодо сексуального та гендерно-обумовленего насильства в зоні бойових дій, проаналізували глобальність проблеми, масштаби та недостатність її висвітлення. Розглянули які є наслідки сексуального та гендерно-обумовленого насильства на фізичне здоров’я, отримали знання стосовно прав людини, в контексті законодавчої бази міжнародного права, а головне ознайомилися з особистими історіями тренерів, які викликали глибоке схвилювання в усіх учасників заняття.

Метою даного тренінгу було проінформувати учасників, про наслідки сексуального насильства, торгівлі людьми, пов’язаного зі збройним конфліктом який по теперішній час здійснюється на сході України, сформували розуміння щодо способів реагування на зазначення насильства із врахуванням інтересів постраждалих.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх