Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Майбутньому програмісту на замітку

Добавлено: 09.09.2020 Переглянуто: 834


Наш Військовий інститут - це єдиний вищий військовий навчальний заклад, який готує фахівців за спеціальністю 122 Комп’ютерні науки для Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державного космічного агентства України на першому (бакалаврському) та другому (магістерському) рівнях вищої освіти.

На профільній кафедрі Комп'ютерних інформаційних технологій факультету Інформаційних технологій майбутні програмісти набувають теоретичних знань та практичних навиків з проектування, створення та експлуатації військових інформаційних систем, створення прикладного програмного забезпечення та застосування сучасних інформаційних технологій для автоматизації процесів управління.

Для всіх хто вже навчається у Військовому інституті та майбутніх курсантів буде цікаво дізнатися про етимологію професіонального слова програмістів - «Баг».

За легендою, 9 вересня 1945 року вчені Гарвардського університету, що тестували обчислювальну машину Mark II Aiken Relay Calculator, знайшли метелика, що застряг між контактами електромеханічного реле й вчена Грейс Хоппер вперше вжила слово «bug» («жук»). Знайдена комаха була вклеєна до технічного щоденника, з супроводжувальним надписом: «First actual case of bug being found» (англ. «перший випадок у практиці, коли було знайдено жучка»). Цей цікавий факт став передумовою для вживання слова «баг» у значенні «помилка».

«Баг» - це невідповідність між технічним завданням програми і реальною поведінкою системи. Внаслідок цієї невідповідності програмне забезпечення не може виконати задуману програмістом функцію. Говорячи простою мовою, баг - це помилка, яка відбувається через недоробки в вихідному коді програми. Для усунення таких помилок була введена професія тестувальника (виникла від англійського слова test, тобто випробування), головним завданням якого є виявлення та усунення причин збою в роботі комп'ютера, а сам процес отримав назву debugging (дебаггінг, «налагодження», дослівно: позбавлення від жуків).

Зараз же "баг" в своєму лексиконі вживають всі, хто має хоча б найменший стосунок до комп'ютерних технологій (геймери, звичайні інтернет-користувачі і т.д.). Тому зараз його можна сміливо назвати частиною сленгу інтернет спільноти.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх