Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Підсумки вступної кампанії - 2020

Добавлено: 21.08.2020 Переглянуто: 1809


З 01 по 18 серпня 2020 року у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут проходила Вступна кампанія по набору курсантського складу – 2020. Інформаційно – агітаційній групі інституту вдалось поспілкуватись із Заступником голови Приймальної комісії – заступником начальника інституту з навчальної роботи полковником Олексієм СІЛКО (далі: пряма мова).

- Цього року Вступна кампанія була для нас дещо складною, адже ми працювали в «карантинних умовах», їх притримувались і абітурієнти. Дуже приємно, що цього року до нас надійшло більше 1000 особових справ. Для написання заяв та проходження вступних випробувань прибуло 560 юнаків та дівчат із різних куточків України.

- Розкажіть, будь- ласка, якими були етапи вступу до ВІТІ?

- З 01 по 11 серпня вступники подавали заяви та документи до вступу. З 3 по 14 серпня проходив конкурсний відбір, що традиційно передбачає собою три етапи: оцінка рівня фізичної підготовленості, заключна медична комісія та професійно – психологічний відбір. Всі, хто успішно пройшли випробування, потрапили до рейтингових списків, рекомендованих до зарахування. 15 та 16 серпня абітурієнти приймали рішення щодо навчання за обраною спеціальністю, вже 17 серпня було видано Наказ про зарахування. 18 серпня усіх зарахованих було виключено з бази ЄДЕБО.

- Скільки ж вступників стануть курсантами у 2020 році?

- Цьогорічне держзамовлення ВІТІ виконало на 100% - отримали 335 майбутніх курсантів, з них: 324 – цивільна молодь (школярі, ліцеїсти). Також, за фаховим випробувань мали змогу вступити на ІІІ курс випускники Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. 15-ро з них зайняли місця в держзамовленні склавши іспити.

- Які ж зі спеціальностей увійшли в топ найпопулярніших серед вступників цього року?

- Найбільшим попитом користуються спеціальності: Комп’ютерні науки, Кібербезпека та Телекомунікації та радіотехніка. Надзвичайно багато особових справ прийшло саме на ці три спеціальності.

- На яку спеціальність найвищий конкурс?

- 253 Військове управління та 172 Телекомунікації та радіотехніка – 2,5 особи на місце.

- Знаю, що ВІТІ славиться своєю унікальною спеціальністю: Озброєння та військова техніка. Як склалась доля вступників, що обрали саме її?

- Так, дійсно, дуже цікава та популярна спеціальність, адже під час навчання на цій спеціальності курсанти вивчають Радіоелектронні інформаційні системи, оперативну техніку та спецозброєння. Дана спеціальність набуває шаленого попиту та славиться побудовою робототехніки та безпілотних літальних апаратів. Цього року державне замовлення на цю спеціальність: 8 осіб. На ці 8 місць ми отримали 24 вступника, які обрали її за І-м пріоритетом. Судячи з їхніх результатів ЗНО – через 4 роки ми отримаємо 8 висококласних фахівців у цій галузі.

- Скільки дівчат вступило цього року, адже зараз активно пропагується гендерна рівність у ЗС України?

- 41 дівчина, всі вони надзвичайно талановиті, фізично розвинені, здорові та розумні. Дівчата обрали найпопулярнішими спеціальностями: Телекомунікації та радіотехніка та Кібербезпека.

- З яких регіонів України до вашого ВВНЗ вступають частіше?

- Як правило – це центральний та північний регіони. Найбільше хлопців та дівчат вступило з міста Чернігів та Чернігівської області – їх 36. Також дуже приємно, що збільшилось число вступників із Західної України.

- І на останок: що далі чекатиме майбутніх курсантів!?

- 25 серпня нове покоління прибуде до стін ВВНЗ, де пройдуть незабутні 4 роки їхнього курсантського життя. Вже на наступний день хлопці та дівчата поїдуть на полігон для проходження Первинної військово – професійної підготовки на 21 день, після цього їх очікуватиме Присяга на вірність Українському Народові.


Матеріали представлені інформаційно – агітаційною групою Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. Інтерв’юер: Анастасія РУДНІЦЬКА.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх