Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

31 дипня 2020 року - ДЕНЬ СИСАДМІНА!!!

Добавлено: 31.07.2020 Переглянуто: 850


Сисадмін в армії. Йде навчальна стрільба. Сисадмін відстрілюється і йому оголошують результат:

- Все мимо!!!

Адмін здивувався, почесав голову, перевірив магазин автомата, подивився в ствол і говорить:

- Ну що я можу сказати… - від мене кулі вийшли!!! Це значить, що неполадки на приймальній стороні…


Професія системного адміністратора в сучасному світі просто незамінна. Вже неможливо уявити собі зараз, як би ми жили без наших шановних сисадмінів, адже на них покладено одне з найбільш відповідальних завдань - забезпечення надійної інформаційної взаємодії в мережах. Робота великих і малих корпоративних мереж, глобальної мережі Інтернет, величезна кількість локальних систем і програмних комплексів, що включають в себе не тільки поштові системи або сервери баз даних, а також багато іншого - все це налагоджено і функціонує завдяки фахівцям цієї унікальної професії, яка об’єднала в собі висококваліфікованих і глибоко не байдужих до технічних тонкощів людей.

Протягом останнього десятиліття, комп’ютерна техніка відіграє важливу роль і в воєнній сфері, що характеризується специфічними, особливо жорсткими вимогами до роботи з інформацією і до засобів, що забезпечують цю роботу.

Аналіз світового досвіду показує, що успішне проведення воєнних операцій вимагає своєчасного комплексного інформаційного забезпечення бойових дій, що є неможливим без сучасної комп’ютерної техніки та фахівців, що здатні грамотно її експлуатувати. Адже наслідки неефективної роботи з інформацією – це втрати особового складу, озброєння та військової техніки, що значною мірою визначають перемогу або поразку операції, причому дуже швидко і безперечно.

Своє професійне свято системні адміністратори відзначають в останню п’ятницю липня. Ця традиція зародилася починаючи з 1999 року. Тоді один з американських системних адміністраторів з Чикаго на ім’я Тед Кекатос виступив з ініціативою на підтримку нового професійного свята, яке би об’єднало фахівців цієї, вже славної професії.

Парадоксально, але факт – про системного адміністратора багато хто згадує не тоді, коли все працює добре, а тільки тоді, коли в системах щось не так.

Враховуючи світові тенденції в оборонній сфері, а саме високу роль фахівців з інформаційних технологій у збройних конфліктах нового покоління, в нашому інституті приділяється важлива увага розвитку комп’ютерної техніки. Кафедра автоматизованих систем управління факультету інформаційних технологій постійно поглиблює знання в даній предметній області. Наші спеціалісти намагаються крокувати в ногу з розвитком комп’ютерної техніки та надихати курсантів вивчати та любити свою спеціальність.

Тож вітаємо всіх фахівців нашого інституту та Збройних Сил України зі святом СИСАДМІНА. Бажаємо, щоб в один клік збувалися всі ваші бажання, на варті щастя стояв надійний антивірус, а життям керувало якісне програмне забезпечення, удачі і любові!

Начальник кафедри Автоматизованих систем управління, д.т.н., с.н.с., полковник Олег СОВА

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх