Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

«В Іраку на День Незалежності України нас привітали великим тортом у вигляді державного Прапора» — миротворець Костянтин Кіяновський (Армія Inform)

Добавлено: 13.07.2020 Переглянуто: 1044


У Збройних Силах України Костянтин Кіяновський з 1998-го. Спочатку проходив строкову службу, потім підписав контракт з 314-м окремим батальйоном охорони та обслуговування. Після його розформування перевівся до військової частини у селищі Семиполки.

В Іраку тоді ще сержант Кіяновський виконував завдання як командир відділення. Під час місії була можливість спілкуватися з військовими інших країн, які теж відправляли на Близький Схід миротворців.

За словами Костянтина, в Іраку, безумовно, свої особливості. Передусім кліматичні — за період перебування в місії дощ Костянтин бачив тільки одного разу. Спрагу тамували колою, яку на виїздах зберігали у великих термосах з льодом. Також Костянтин згадує масний іракський пісок, що нагадував масло. Через це колісна техніка могла іноді застрягати. У місії наші військові бачили, як ті ж військові-американки несли службу на рівні з чоловіками, обіймаючи посади кулеметника, водія чи старшого конвою.

Після миротворчої операції в Іраку старший лейтенант продовжив службу у Збройних Силах. З початком бойових дій на сході України офіцер виконував завдання з грудня 2014-го по лютий 2015-го в Дебальцевому. З оточення його підрозділ вийшов без втрат, були лише поранені. Досвід участі у бойових діях в Іраку й на Донбасі дозволяє старшому лейтенанту говорити про різницю.

За особисту мужність і героїзм, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Костянтин Кіяновський нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.


Повний текст статті Сайт Армія Inform

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх