Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ навчатимуться за програмами країн НАТО

Добавлено: 10.06.2016 Переглянуто: 2405


На вимогу часу та керівництва держави й Збройних Сил України відбувається реформування військових навчальних закладів Збройних Сил України. Курсанти навчатимуться за програмами країн НАТО.

Військовий інституту телекомунікацій та інформатизації є провідним вишем з майже віковою історією з підготовки військових фахівців-зв’язківців за пріоритетними напрямками та спеціальностями – телекомунікації та радіотехніки, захисту інформації та кібернетичної безпеки в інформаційно-телекомунікаційних системах, комп’ютерні науки та інформаційні технології, комп’ютерна інженерія, військове управління (за видами Збройних Сил), забезпечення військ (сил), озброєння та військової техніки , й уже з вересня 2016 року будуть вписуватись нові сторінки в історію інституту.

Війна на Сході країни змусила міняти систему підготовки. Було збільшено кількість практичної підготовки, порівняно з довоєнною програмою, з 30 до 50 відсотків. Крім того , план практичних занять раніше не враховував терміни проведення навчань у Збройних Силах, але з початком війни, щоб курсанти здобували реальну практику, навчальну програму було підлаштовано під армійські навчання. Тепер курсантська практика не ізольована від життя, а проводиться на полігонах в тих підрозділах, що виконують практичні дії. Оскільки збільшення часу практики скорочує час на адаптацію випускника.

Географія такої практики тепер охоплює практично всі полігони. Цього року курсанти нашого вишу взяли участь у стратегічних командно-штабних навчаннях «Весняний грім - 2016». Разом із викладачами вони займались у підрозділах зв’язку, залучених до навчань і змогли на власні очі побачити реальну роботу зв’язківців, отримати досвід застосування саме тих засобів, що зараз застосовуються в Збройних Силах. Загалом, військову практику наші курсанти проходять на 4-му курсі, там вони вчаться виконувати обов’язки на сержантських посадах. Це дасть їм можливість згодом, на 5-му курсі, під час військового стажування на первинних офіцерських посадах, краще розуміти власне роботу командирів.

У попередні роки корегування навчальної програми в інституті проводилося по закінченню одного навчального року перед початком наступного. Нині ж цей процес в інституті став гнучким. Внесення змін до плану здійснюється практично негайно. Щомісяця з Генерального штабу ЗС України, Департаменту військової освіти, інших структур в інститут надходить узагальнений бойовий досвід із зони АТО, і, якщо там є інформація, що може бути корисною для курсантів, вона негайно вводиться до питань з навчальної програми. Таким чином, навчальна програма максимально відповідає сьогоденню. Також, завдяки повноцінному фінансуванню навчального процесу, в інституті починають забувати ті часи, коли хронічна відсутність ресурсів зумовлювала зміст навчальних планів. Пального і боєприпасів виділяється вдосталь. Серйозна увага приділяється вогневій підготовці, військовій топографії, медичній підготовці. У довоєнні роки ці дисципліни іноді сприймались як другорядні. Нині ж кожний курсант усвідомлює, що невдовзі він зможе опинитись там, де ведуться бойові дії, тому до всього, чому їх навчають, ставляться по-іншому.

З сучасними технологіями курсанти ВІТІ вправляються впевнено, оскільки отримують ґрунтовні знання й стають високофаховими спеціалістами. Орієнтуючись на стандарти НАТО, вже з 1-го вересня 2016-го року буде розпочато впровадження програм іноземних вузів, що готують офіцерів для армій країн НАТО. Звичайно, ці програми будуть адаптовані під наші реалії. Навчання буде здійснюватись за сімома спеціальностями. Майбутні кібервоїни, як зараз їх називають, будуть паралельно навчатись і в навчальних класах , і на полігонах у навчальних центрах забезпечення військ зв’язку ЗС України. Історія нашого інституту давня, тому зараз ми пишемо її нову сторінку. Приходьте і вступайте до провідного вишу та здобувайте військову освіту у галузі телекомунікацій та інформатизації.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх