Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Інформаційна довідка щодо проходженням вступниками медичного огляду Військово-лікарської комісії

Добавлено: 05.06.2020 Переглянуто: 2404


Частим та актуальним питанням для майбутніх абітурієнтів щодо вступу – 2020 стало проходженням медичного огляду Військово-лікарської комісії. Тому ми вирішили створити для вас коротку інформаційну довідку та відповіді на найактуальніші питання!

Медичні огляди вступників, інші доконкурсні процедури (установлені умовами конкурсного відбору до ВВНЗ до початку вступних випробувань) провести:

  • у військових комісаріатах для цивільної молоді;
  • з 1 серпня 2020 року безпосередньо у ВВНЗ (якщо не встигли пройти у військових комісаріатах).

    Додаток 9. Медичний огляд кандидатів на навчання для вступу за освітнім ступенем бакалавр до Правил прийому до Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут у 2020 році

    1. Громадяни, які бажають навчатися у ВВНЗ, проходять первинний, повторний і остаточний медичний огляд.

    2. Кандидати на навчання у ВВНЗ із числа військовослужбовців проходять первинний та остаточний медичні огляди.

    3. Первинний медичний огляд проводиться: цивільним особам - ВЛК військового комісаріату, ВЛК ТЦК; військовослужбовцям - гарнізонною (госпітальною) ВЛК. У процесі медичного огляду проводяться необхідні дослідження, у тому числі (за необхідності) обстеження кандидата в лікувальному закладі.

    4. Постанова ВЛК про непридатність кандидата до навчання у ВВНЗ має бути об'єктивною і обґрунтованою. Придатними до навчання у ВВНЗ вважаються кандидати, які за станом здоров'я визнані придатними до проходження строкової військової служби з урахуванням ТДВ "Д". За статтями (пунктами статей) Розкладу хвороб ВЛК виносить постанову: "Придатний (або непридатний) до навчання у _____________ (вказати назву ВВНЗ)".

    5. У разі виявлення у кандидата на навчання у ВВНЗ захворювань, що передбачають індивідуальну оцінку придатності до військової служби або обмежену придатність до військової служби, приймається постанова про непридатність до навчання у ВВНЗ.

    До початку первинного огляду всім кандидатам на навчання у ВВНЗ проводиться загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, проводиться рентгенологічне (флюорографічне) дослідження органів грудної клітки, ЕКГ-дослідження, а за медичними показаннями - й інші дослідження.

    7. Кандидати з числа цивільних осіб подають довідку про проведення обов'язкових попереднього та періодичного психіатричних оглядів, сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду, серологічний аналіз крові на: антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту "В" (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту "С" (anti-HCV), реакцію мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW), визначаються група крові та резус-належність. Кандидатам, які бажають навчатися у військово-морських навчальних закладах, додатково проводиться рентгенографія біляносових пазух.

    8. Кандидати на навчання у військовому ліцеї надають медичну довідку про проходження медичного огляду (облікова форма МОЗ України № 086/о) із висновком про проходження рентгенологічного (флюорографічного) дослідження органів грудної клітки (з 15 років), ЕКГ і проходять медичний огляд ВЛК, яка створюється у військовому ліцеї із залученням лікарів військових лікувальних закладів.

    9. Кожний кандидат на навчання у ВВНЗ і військовому ліцеї оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, окулістом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а за медичними показаннями і лікарями інших спеціальностей.

    10. Перед початком огляду лікарі вивчають документи, що містять дані про стан здоров'я кандидата:

  • з числа осіб цивільної молоді - особову справу призовника, медичну картку амбулаторного хворого (облікова форма МОЗ України № 025) та вкладний лист на підлітка до неї (облікова форма МОЗ України № 025/о), медичну довідку про проходження обов'язкових попереднього та періодичного психіатричних оглядів (облікова форма МОЗ України № 122-2/о), сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду (облікова форма МОЗ України № 140/о);
  • з числа військовослужбовців - медичну книжку з даними чергових обстежень (на офіцерів не менш як за останні три роки) та зверненнями по медичну допомогу;
  • на кандидатів на навчання у військовому ліцеї - характеристику із загальноосвітнього закладу.

    Наявні в цих документах дані про відхилення у стані здоров'я кандидата, які обмежують або не обмежують придатність до навчання у ВВНЗ, записуються в Картку медичного огляду кандидата на навчання у ВВНЗ.

    11. Перед направленням у ВВНЗ усі кандидати з числа цивільних осіб проходять повторний огляд ВЛК обласного (м. Києва) військового комісаріату за участю лікарів тих самих спеціальностей, що і при первинному огляді. Результати повторного огляду кандидатів з числа цивільних осіб та постанова ВЛК записуються у відповідну графу Картки медичного огляду кандидата на навчання у ВВНЗ, яка висилається у ВВНЗ.

    12. Ліцеїсти військового ліцею випускного курсу, які бажають навчатися у ВВНЗ і за результатами приписки за станом здоров'я визнані придатними до строкової військової служби, проходять первинний огляд гарнізонною ВЛК, остаточний - ВЛК ВВНЗ.

    Актуальні питання щодо медичного огляду ВЛК громадян, які бажають навчатися у ВВНЗ:

    1. Вступ із вадами зору

    а) гострота зору одного ока нижче 0,1 або його сліпота; відсутність очного яблука при гостроті зору другого ока 0,3 і нижче або гострота зору обох очей 0,2 і нижче - Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

    б) гострота зору одного ока нижче 0,1 або його сліпота; відсутність очного яблука при гостроті зору другого ока 0,4 і вище або гострота зору одного ока 0,3 при гостроті зору другого ока від 0,3 до 0,1 - Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час

    в) гострота зору одного ока 0,4 при гостроті зору другого ока від 0,3 до 0,1 - Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний часу

    г) дихромазія, аномальна трихромазія будь-якого типу - Придатні


    2. Яким має бути зріст кандидата на вступ?

    Не нижче 150 см.


    3. З яким слухом я можу вступити до ВВНЗ?

    Слух – Шепітна мова (м), не менше – 6/6.


    Популярні запити:

    #Вступна кампанія #Ключові зміни та поради для вступу # Актуальні питання щодо вступу до ВІТІ у 2020 році # Пілотний проект "День відкритих дверей - онлайн" #День відкритих дверей онлайн (Анонс подій) #За скільки секунд має пробігти стометрівку майбутній військовий айтішник? (Армія Inform)


    Приймальна комісія ВІТІ (ВКСС ВІТІ).

    Телефони приймальної комісії: (044) 256-22-80, (044) 256-22-93.

    Відповідальний секретар Приймальної комісії: л-т РИЖИЙ Іван Миколайович — (067) 676-87-64.

    Заступник голови Приймальної комісії: полковник СІЛКО Олексій Вікторович — (093) 947-37-17, (067) 507-03-55, Viber.

    Порядок роботи: понеділок – п’ятниця. Кабінет № 128 навчального корпусу.

    Початок роботи – 08.00 Кінець роботи – 17.00 Перерва на обід – 12.00–13.00.

  • © Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

    Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

    ^ Наверх