Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Карантин науці не завада: ХІХ воєнно-наукова конференція курсантів інституту

Добавлено: 25.05.2020 Переглянуто: 813


Відповідно до плану роботи воєнно-наукового товариства інституту на 2019/2020 навчальний рік у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут відбулася ХІХ підсумкова воєнно-наукова конференція курсантів інституту.

В цьому році у зв’язку з карантином було прийнято рішення провести конференцію у форматі секційних засідань на кафедрах в рамках роботи воєнно-наукових гуртків.

Форму проведення конференції (онлайн-конференція або групова дискусія) визначали керівники наукових гуртків та начальники кафедр.

Мета конференції: підведення підсумків наукової роботи курсантів інституту, розвиток творчої думки, обмін воєнно-науковою інформацією, популяризація кращих наукових робіт та обмін відгуками по них, а також подальша активізація роботи воєнно-наукових товариств факультетів інституту та воєнно-наукових гуртків кафедр щодо залучення до наукової роботи курсантів інституту. Конференція невід’ємна форма висвітлення підсумків наукової роботи (реферату, курсової, дипломної чи магістерської роботи).

Готуючись до виступу на конференції, доповідачі систематизують вивчений навчальний матеріал і, таким чином, якісніше, ефективніше готуються до заліків чи екзаменів. Саме на таких заходах у процесі професійних дискусій формується професійна культура, професійний досвід та мислення, вміння підготувати та провести публічний виступ, ділову, наукову бесіду, дискусію.

На 9 секційних засіданнях наукових гуртків кафедр було заслухано та обговорено 150 доповідей та повідомлень курсантів. Доповіді були цікавими, містили наукову новизну, практичну значимість та супроводжувалися показом відеоматеріалів і слайдів із демонстрацією основних етапів проведених досліджень. Під час обговорення доповідей курсанти отримали рекомендації для покращення подальшої роботи та рівня своєї практичної підготовленості.

Результати проведення конференції показали високий рівень підготовки її учасників та зацікавленість майбутніх офіцерів науковою діяльністю, бажанням створити якісно нові Збройні Сили/

За результатами конференції планується видання Збірника тез доповідей ХІХ воєнно-наукової конференції курсантів інституту. Кращі доповідачі конференції будуть заохочені начальником інституту за активну роботу у воєнно-науковому товаристві курсантів/.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх