Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Зробіть правильний крок у майбутнє - спеціальність 172 Телекомунікації та радіотехніка

Добавлено: 18.05.2020 Переглянуто: 2579


Телекомунікації є одним з важливих та перспективних напрямів новітніх технологій. Розвиток телекомунікаційних технологій призводить до того, що в розвинених країнах світу телекомунікації входять у список найпрестижніших навчальних напрямів. Спеціалістами щороку створюються все більш сучасні і досконалі засоби, які роблять зв’язок якіснішим, доступнішим і полегшують життя: Internet, LTE, 5G, супутниковий зв’язок. Подальший розвиток технологій неможливий без кваліфікованих інженерів з телекомунікації, попит на яких щороку зростає.

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут здійснюється набір на бакалаврат за спеціальністю 172 Телекомунікація та радіотехніка. Профілюючою кафедрою по спеціальності Телекомунікація та радіотехніка є кафедра Транспортних мереж факультету Телекомунікаційних систем. Під час вивчення навчальних дисциплін курсанти отримують теоретичні знання про інформацію, способи її обробки, передачі, прийом та розподіл, захист інформації в телекомунікаційних системах та мережах; глибокі знання про сучасні інформаційно-комунікаційні технології та набувають практичних навиків з експлуатації сучасного телекомунікаційне обладнання й новітніх технічних засобів проводового, радіо- та радіорелейного, супутникового зв’язку, що є на озброєнні Збройних Сил України.

На сьогодні на кафедрі транспортних мереж передбачено вивчення волоконно-оптичних систем і ліній передач. Курсанти із задоволенням навчаються експлуатації, монтажу, налаштуванню сучасних оптичних ліній, базовому налаштуванню активного оптичного обладнання.

Курсанти інституту разом із своїми наставниками – викладачами не стоять на місці, завжди розвиваються, йдучи в ногу з часом. На кафедрі існує науково-технічний гурток, де молодь більш детально та глибоко вивчає специфіку своєї майбутньої спеціальності під час проектної діяльності та розробки власних винаходів.

Плідна та кропітка робота майбутніх офіцерів виправдана – кращі з них мають можливість на безоплатній основі навчатись на курсах по напрямку своєї майбутньої професії. Один із таких прикладів – проходження курсів у компаніях, які приймають участь у формуванні національного телекомунікаційного ринку обладнання та просуває на ринку сучасні технологічні рішення світового значення. Курсанти навчаються на спеціалізованих курсах: побудова та технічна експлуатація волоконно-оптичних ліній зв’язку, будівництво та монтаж волоконно-оптичних мереж, вимірювання у волоконно-оптичних мережах та підтверджують свої знання сертифікатами про успішне закінчення курсів.

Курсантська молодь воліє ділитись знаннями та набутим досвідом з оточуючими. Тож до вашої уваги пропонуємо подивитись за лаштунки нашої діяльності. Пропонуємо до перегляду міні-гайд: Зварювання оптичного волокна від випускників кафедри Транспортних мереж.

Випускники спеціальності 172 Телекомунікації та радіотехніка є фахівцями з:

  • контролю та діагностики стану обладнання і програмного забезпечення інформаційних та телекомунікаційних мереж, систем передачі, систем комутації, кінцевих пристроїв користувача;
  • забезпечення нормативної якості надання послуг електрозв’язку;
  • аналізу результатів вимірювання параметрів і робочих характеристик інформаційних та телекомунікаційних мереж, систем передачі, систем комутації;
  • виконання технічного обслуговування обладнання інформаційних і телекомунікаційних мереж, систем передачі, систем комутації;
  • монтажу, налагодження цифрових і оптичних модулів обладнання мереж PDH і SDH, транспортних мереж;
  • проектування нових NGN технологій. 

      

    Зробіть правильний крок у майбутнє, оберіть навчання у ВІТІ імені Героїв Крут!


    Дивитися трансляцію від 30.05.2020: Знайомся зі спеціальність 172 Телекомунікація та радіотехніка

  • © Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

    Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

    ^ Наверх