Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Онлайн-семінар з міжнародного гуманітарного права

Добавлено: 15.05.2020 Переглянуто: 849


Обстановка на лінії бойового зіткнення в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей продовжує залишатися неспокійною. Навчання військовослужбовців Збройних Сил України праву збройних конфліктів – завдання, яке набуває все більшого значення. Все гострішою проблемою постають питання ведення бойових дій у містах, використання окремих видів зброї та протидія випадкам застосування тих її видів, які є забороненими. Міжнародне гуманітарне право є основним регулятором подібних відносин, щодо яких вже укладено більше 30 міжнародних угод.

Саме тому враховуючи обмежувальні заходи на період карантину, 15.05.2020 року у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбувся онлайн-семінар з питань Міжнародного гуманітарного права та діяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

В рамках семінару було вкотре наголошено на принципах Міжнародного гуманітарного права та визначено, що найголовнішим критерієм оцінки правильного рішення під час ведення бойових дій є збереження життя цивільних осіб та об’єктів життєзабезпечення населення.

Командування інституту висловлює щиру подяку Делегату МКЧХ по роботі зі Збройними Силами України Дійого Веллозу та Раднику МКЧХ по роботі зі Збройними Силами України та органами безпеки України Ігорю Лимаренкові за багаторічну співпрацю та допомогу в організації та проведенні заходу.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх