Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ приділяють вивченню англійської не менше уваги, ніж технічним предметам (Армія Inform)

Добавлено: 28.04.2020 Переглянуто: 964


Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак в інтерв’ю АрміяInform зазначив, що «з 2025 року для кожного офіцера знання іноземної мови буде обов’язковим».

В інституті, завдяки ініціативі та старанням кандидата філологічних наук Ірини Капанайко, розгорнуто два сучасних лінгафонних кабінети для поглибленого вивчення англійської мови загального, технічного та військового спрямування.

Начальник кафедри іноземних мов Тетяна Храбан розповіла, що сьогодні у ВІТІ з іноземних мов вивчають лише англійську. Тим абітурієнтам, що в школі вивчали інші іноземні мови, це не стане перепоною для вступу до інституту. У військовому виші вони вивчатимуть англійську з нуля. Нині програма вивчення у ВІТІ іноземної мови передбачає 5–6 годин на тиждень. Крім того, є час і можливості вивчати англійську мову додатково під час самостійної підготовки. Викладачі іноземних мов працюють з курсантами також у післяобідні години. Крім того, курсантам дозволено відвідувати курси та заняття, які проходять поза межами інституту. Звичайно, винятком є період карантину.

Нині на базі кафедри триває дистанційний курс вивчення англійської мови. Для цього аудиторії обладнані потрібною технікою та підключені до Інтернету. Через карантин групу ділять на дві частини й розміщують у різних аудиторіях. Викладач, який перебуває вдома, за допомогою мультимедійного обладнання спілкується з усіма одночасно. Контроль здобутих знань також проводять дистанційно та під керівництвом офіцера, який перебуває в аудиторії разом з курсантами.

Об’єктивним показником якості вивчення іноземної мови у цьому інституті є те, що чимало курсантів залучають як перекладачів під час проведення міжнародних навчань, зустрічей з військовослужбовцями країн НАТО. До речі, за підсумками попереднього випуску, близько 15 відсотків молодих лейтенантів продемонстрували знання англійської мови на рівні СМР 2, а 25 відсотків – на СМР 1+. Керівництво інституту дбає про те, щоб знаннями англійської вирізнялося якнайбільше їхніх вихованців.

Повний текст статті Сайт Армія Inform

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх